zondag 28 oktober 2007

Maak gebruik van kuddedieren-mentaliteit

De klok is vannacht een uur teruggezet. Ik wil naar de sportschool, maar het is nog te vroeg, hoewel mijn klok zegt dat het al kwart over negen is. Maar daarom zit ik nog even te krant uit te spellen(28 oktober 2007).

Onder de kop: Kuddediergedraagt zich bewusterzijn een paar heel interessante onderzoekjes gemeld. Bijvoorbeeld:Wanneer hergebruiken mensen in hotels hun handdoeken? De gebruikelijke oproep is om het milieu te sparen. Dan doet iets meer dan eenderde van de gasten het. 10 procent extra als er staat dat de meeste andere gasten van het hotel de handdoeken ook hergebruiken. Het meest effectief blijkt echter de boodschap dat de andere gasten die in dezelfde kamer verbleven hun handdoek hergebruiken. die mededeling kwam uit op 53 %. Dit is het verhaal van de Amerikaanse psycholoog Robert Gialdini, in een artikeltje van Ad Bergsma. Ze zouden de Nobelprijs moeten krijgen als dit een grote besparing ten behoeve van het milieu oplevert.

Ik kan in ieder geval vertellen dat ik, toen ik in Diemen woonde zeer enthousiast mijn huisvuil scheidde. Maar hier in Amsterdam wordt het(GFT) niet gescheiden opgehaald. Ik doe vrolijk, net als mijn buren niet meer mee.

Verder valt dit gegeven natuurlijk goed in reclame te gebruiken, wordt ook wel gedaan: 10.000 gebruikers gingen u voor! Nog beter als het over de eigen groep, straat of zelfde middelbare school gaat.

zaterdag 27 oktober 2007

Wees niet te gelukkig

In de Volkskrant van gisteren,27 oktober 2007 stond een klein artikeltje met deze titel. (Hart en Ziel ,5)

Dit stond er: Je kunt maar beter niet te gelukkig zijn, want dan komt tegenslag extra hard aan, blijkt uit een onderzoek door psychologen van de University of Virginia. Europese Amerikanen zijn gemiddeld gelukkiger dan leeftijdsgenoten van Aziatische komaf, maar ze hebben wel tweepositieve gebeurtenissen nodig om over één negatieve ervaring heen te komen. Een parkeerboete of een slechte beoordeling hakt erin als je gewend bent aan succes. Mensen die minder gelukkig zijn kijken niet op van pech. Eén complimentje is genoeg om ze er weer bovenop te helpen. Voor het onderzoek, dat is gepubliceerd inJournal of Personality and Social Psychology,volgden de wetenschappers drie weken lang 350 studenten in Japan, Korea en de Verenigde Staten. De studenten moesten dagelijks een score bijhouden van hun tevredenheid en ontevredenheid.

Moeten we daar nou iets mee? Ik vind het niet zo aantrekkelijk, om dan maar niet gelukkig te zijn, voor het geval dat er iets gebeurt dat niet zo leuk is. Vroeger was ik zo. Ook als er iets moois aan zou kunnen komen, verheugde me ik niet teveel, voor het geval dat het niet door zou gaan-bang voor de teleurstelling.

Ik kies ervoor om gelukkig te zijn. Ik denk dat er tools zijn om eventuele tegenslagen op een positieve manier tegemoet te treden. Vaak zijn ze een uitdaging om iets nieuws te proberen en ben je uiteindelijk beter uit.

Twee voorbeelden van mijzelf. Ik verkocht flink wat detox-voetenbaden, tot een van mijn klanten zelf ging importeren en via internet ging verkopen. (de 40 voetenbaden per maand haal ik dus nog niet) Dit zette me aan om mijn website te verbeteren en meer aan promotie te doen. Ik voel me goed door mijn professionele aanpak. Ik heb er veel bijgeleerd.

Hetzelfde verhaal met mijn afirantaboekjes. Ik vind het een hobby om ze zelf te schrijven, papier uit te zoeken, zelf te printen en alleen naar de binder te brengen voor de afwerking. Het printwerk was wel wat veel geworden. En mijn (goede, dure) printer begaf het. Nu laat ik mijn boekjes printen. En ik ben er tevreden mee, want het scheelt gewoon een hoop werk en tijd.

In beide gevallen ben ik door een beetje tegenslag er beter van geworden. Mijn antwoord op het artikeltje is dus: Leer het om bij tegenslagen positief te blijven. Ga er van uit dat het uiteindelijk beter voor je zal zijn.

zaterdag 20 oktober 2007

Citaten van Neale Walsch

(Buitenkansje om een lezing van een van de leraren uit The Secret mee te maken. Neale Walsch, 2 november in de Universiteit van Amsterdam. (zie ook: www.estoy.nl of www.mirrorcentre.nl))

Uit een ongewoon gesprek met God:

Het gevoel is de taal van de ziel. Indien je wilt weten wat waar is voor jou, kijk dan hoe je erover voelt. Gevoelens zijn soms moeilijk te herkennen, en vaak zelfs nog moeilijker te erkennnen. Toch ligt in het diepst van je gevoel je hoogste waarheid verscholen. De truc is tot die gevoelens door te dringen.

************

vraag: Waarom zijn we dan hier?

antwoord: Om je te herinneren en te her-scheppen wie je bent, als je jezelf niet schept zoals je echt bent kun je het ook niet zijn.

*********

Ik wil zeggen dat de eeuwige strijd tussen de armen en de rijken op jullie planeet een epidemie is. Dat zal het ook blijven zolang ecoomische belangen de dienst uitmaken in plaats van menselijke belangen; zolang het menselijk lichaam belangrijker gevonden wordt dan de menselijke ziel.

Citaten van Neale Walsch uit The Secret



Omdat Neale Walsch op 2 november een lezing houdt in de Universiteit van Amsterdam op 2 november (2007)
twee citaten van hem uit het boek The Secret
hoofdstuk Het geheim van het leven

Er hangt geen schoolbord in de lucht waarop God je doel en je missie in het leven heeft geschreven. Er hangt geen schoolbord in de lucht dat meedeelt: " Neale Donald Walsch. Knappe vent, levend in het eerste deel van de eenentwintigste eeuw, die ..."
En dan een lege plek. En dat ik dan, om echt te begrijpen wat ik hier doe en waarom ik besta, alleen nog dat schoolbord hoef te vinden om te zien wat God voor me in gedachten heft. Maar dat schoolbord bestaat niet. Je doel is wat je zelf wilt nastreven. Je missie wat je jezelf opdraagt. Je leven zal de vorm krijgen die jij het geeft, en niemand zal erover oordelen, noch nu, noch in de toekomst.

********
Vreugde, liefde, vrijheid, geluk, vrolijkheid. Daar gaat het om. Als het jou vreugde verschaft om rustig een uurtje te mediteren, doe het dan! En als het je vreugde verschaft om een sandwich met salami te eten, doe dat dan!
*********

*********
voor VIP kaarten van delezing op 2 november als onderdeel van Mirrortataaldag:
http://www.estoy.nl/p/6/295/-/c14
of ga naar www.mirrorcentre.nl

donderdag 18 oktober 2007

Mirrortotaaldag in Amsterdam -Neale Walsch en The Secret

Op zaterdag 3 november 2007 is er een Mirror totaaldag in het Mirrorcentre in Amsterdam. Behalve lezingen en workshops is de lunch bij de prijs inbegrepen en kun je ook fitnessen, van een massage genieten of een detox voetenbad nemen.

Praten met God, The Secret....en wat NU?
Programma:
3 november, zowel voor Arrangement 1 als Arrangement 2
Prijs Arrangement 1, 19,95 euro, Arrangement 2 , 99,00 euro
Deuren open vanaf 10.00 uur, aanvang programma om 11.00 uur

11.00 tot 12.00 uur, Welkom en lezing door Bert Huiberts, auteur van 'Gelul in de Ruimte'. Bert Huiberts blikt beschouwend terug op de lezing van Neale Donald Walsch van 2 november, en trekt daarna de themathiek verder open.
12.00 tot 13.30 uur, lunch (inbegrepen in prijs)

13.30 tot 14.15 uur, Power of Attraction & POA trap (Len Doens)
Len Doens, 38 jaar, is maatschappelijk ondernemer en ervaringsdeskundige op het gebied van de Law of Attraction, de theorie achter de filosofie waarop o.a. The Secret is op gebaseerd. Hij geeft in 45 minuten via de zelf ontwikkelde POA-trap een aantal handige tips en tools om de Wet van Aantrekkingskracht in
de dagelijkse praktijk toe te passen. Tip 1: "Neem het vooral niet te serieus!"!!!

14.30 tot 15.30 uur, Questions & Answers (Fatin)
Fatin (betekent Aantrekkingskracht) heeft zich de afgelopen bijna twee decennia ingezet om dieper in te gaan op levensvragen van de mens. Waarbij zij, net als Neale Donald Walsch, inspiratie gebruikt om zowel zichzelf als anderen helpt stappen vooruit te maken. Door middel van vragen, zal zij binnen een interactieve vorm weerspiegelen, wat de oorzaak vanuit het denkbeeld is, welke je ervaringen tot stand hebben gebracht.

15.45 tot 17.15 uur, BALANStraining (Bert)
De Mirror BALANS training is een Fitness+ training, waarbij aandacht wordt gegeven aan body - mind & spirit, waardoor er een balans ontstaat tussen lichaam en geest.

Gedurende de gehele dag geeft je toegangsticket ook recht op onbeperkt gebruik van de fitnessfaciliteiten van het Mirror Centre, de sauna, de zonnebanken. Verder zijn er diverse massagebehandelingen mogelijk die dag + mogelijkheid tot deelnemen aan Flowmotion (AquaSwing) workshop en
Detox voetenbad-demonstraties o.l.v. Irene Anastasia Estoy.

Programma voor VIP's
Let op: de VIP plaatsen voor de lezing van Neale Walsch zijn elders uitverkocht. Via www.estoy.nl nog verkrijgbaar binnen arrangement 2


2 november, voorafgaand aan de MirrorTotaaldag
20.00 uur, lezing van Neale Donald Walsch in de UVA te Amsterdam. (VIP plaatsen, de eerste rijen zijn gereserveerd)
De auteur is langzaam maar zeker ook een ster aan het worden in Hollywood. Door o.a. het fenomenale succes van een film als ' The Secret' worden nu steeds meer succesvolle filmprojecten uitgebracht. Zo ook over het leven van Walsch.
Daarnaast liggen zijn boeken natuurlijk in alle winkels. Stuk voor stuk bestsellers. Alle problemen in het leven ontstaan uiteindelijk door een geval van misidentificatie, aldus "Ongewoon gesprek met God" bestseller-auteur Walsch. Volgens de auteur onderhoudt het overgrote deel van de mensheid een totaal verkeerd beeld van God en dus ook van het leven.
Door het vasthouden aan valse ideeën hebben wij levens gecreëerd vol van verdriet, lijden en treurnis, iedere dag ploeterend door onmacht, onbegrip en strijd. De boeken van Walsch hebben vele lezers wereldwijd geinspireerd.
Dit zal voorlopig zijn laatste lezing in Nederland zijn. Neale legt deze avond uit hoe het proces van heridentificatie met de ware God, jouw leven en jouw wereld veranderen en vrij maakt van onmacht, onbegrip en strijd. Via dit arrangement zit je op de eerste rijen van deze lezing en ontvang je tevens gratis het boek "Gedachten uit de gesprekken met God".

PROGRAMMA arrangement 2:
Idem als arrangement 1 aangevuld met:
een persoonlijke Detox voetenbad-behandeling o.l.v. Irene Anastasia Estoy.
Aanmelden middels het contact of aan de kassa van het Mirror centre zie www.mirrorcentre.nl
of

Irene Mudde, Estoy vof
T 0318-486164 T 06 47118995
E mail, irene.estoy@gmail.com ,
website www.estoy.nl

Betaalbare workshop over The Secret

Op zaterdag 3 november 2007 is er de Mirror totaaldag in het Mirrorcentre in Amsterdam. Behalve lezingen en workshops is de lunch bij de prijs inbegrepen en kun je ook fitnessen, van een massage genieten of een detox voetenbad demonstratie meemaken.

Reserveren via www.estoy.nl of bij de kassa van het Mirrorcentre

1 DAG Arrangement, zaterdag 3 november 2007, € 19,95
Deuren open vanaf 10.00 uur, aanvang programma om 11.00 uur
(voor het tweedaagse arrangement zie volgend bericht)

PROGRAMMA:

11.00 tot 12.00 uur, Welkom en lezing door Bert Huiberts, auteur van 'Gelul in de Ruimte'.

Bert Huiberts blikt beschouwend terug op de lezing van Neale Donald Walsch van 2 november in UVA, Amsterdam en trekt daarna de themathiek verder open.

12.00 tot 13.30 uur, lunch (inbegrepen in prijs)

13.30 tot 14.15 uur, Len Doens, Power of Attraction & POA trap

Len Doens, 38 jaar, is maatschappelijk ondernemer en ervaringsdeskundige op het gebied van de Law of Attraction, de theorie achter de filosofie waarop o.a. The Secret is op gebaseerd. Hij geeft in 45 minuten via de zelf ontwikkelde POA-trap een aantal handige tips en tools om de Wet van Aantrekkingskracht in de dagelijkse praktijk toe te passen. Tip 1: "Neem het vooral niet te serieus!"!!!
14.30 tot 15.30 uur, Fatin, Questions & Anwers
Fatin (Aantrekkingskracht) heeft zich de afgelopen bijna twee decennia ingezet om dieper in te gaan op levensvragen van de mens. Waarbij zij, net als Neale Donald Walsch, inspiratie gebruikt om zowel zichzelf als anderen helpt stappen vooruit te maken. Door middel van vragen, zal zij binnen een interactieve vorm weerspiegelen, wat de oorzaak vanuit het denkbeeld is, welke uw ervaringen tot stand hebben gebracht.

15.45 tot 17.15 uur, Bert, BALANStraining

De Mirror BALANS training is een Fitness+ training, waarbij aandacht wordt gegeven aan body - mind & spirit, waardoor er een balans ontstaat tussen lichaam en geest.

Irene Mudde, Estoy vof
T 0318-486164 T 06 47118995
E mail, irene.estoy@gmail.com ,
website www.estoy.nl

Ongewoon gesprek met God - bericht


Lezing van Neale Donald Walsch. De auteur is langzaam maar zeker ook een ster aan het worden in Hollywood. Door o.a. het fenomenale succes van een film als 'The Secret' worden nu steeds meer succesvolle filmprojecten uitgebracht. Zo ook over het leven van Walsch. Daarnaast liggen zijn boeken natuurlijk in alle winkels. Stuk voor stuks bestsellers. Alle problemen in het leven ontstaan uiteindelijk door een geval van misidentificatie, aldus "Ongewoon gesprek met God" bestseller-auteur Walsch. Volgens de auteur onderhoudt het overgrote deel van de mensheid een totaal verkeerd beeld van God en dus ook van het leven. Door het vasthouden aan valse ideeën hebben wij levens gecreëerd vol van verdriet, lijden en treurnis, iedere dag ploeterend door onmacht, onbegrip en strijd. De boeken van Walsch hebben vele lezers wereldwijd geinspireerd. Op 2 november 2007 geeft Walsch een lezing in Amsterdam. Dit zal voorlopig zijn laatste lezing in Nederland zijn. Neale legt deze avond uit hoe het proces van heridentificatie met de ware God, jouw leven en jouw wereld veranderen en vrij maakt van onmacht, onbegrip en strijd. Via dit arrangement zit U op de eerste rijen van deze lezing en ontvangt u tevens gratis het boek "Gedachten uit de gesprekken met God" ...

In de UVA, zie voor VIP-plaatsen arrangement in Mirrorcentre in Amsterdam. Meer informatie volgt.

www.mirrorcentre.nl
http://www.estoy.nl/p/6/295/-/c14

woensdag 17 oktober 2007

Collage en wensen die uitkomen

Nu heb ik het al een paar keer over mijn wensen gehad. Ik zei dat alleen kleine wensen bij mij uitkomen. Maar ik was dus wat vergeten. Eigenlijk ben ik al een tijd met The Secret bezig. En ik heb ook al wat meer gemanifesteerd.
Ik heb een jaar lang cursussen gedaan bij Roy Martina: LIFE Experience. Ik heb van dat jaar heel veel opgestoken. We hebben leren visualiseren, affirmaties doen we hebben geleerd hoe ons onderbewuste te beïnvloeden. Ook hebben we op een dag een collage gemaakt met plaatjes van onze wensen.

Ik woon op een flat en ik wilde graag een tuin, hoe dat wist ik nog niet, maar ik heb een plaatje van een tuin op mijn collage geplakt. Binnen een paar weken vond mijn oudste zoon een woning met tuin in Amsterdam. Hij heeft niks met tuinieren, dus sindsdien is die tuin van mij. Ik kan er doen en laten wat ik wil. Je kunt dat toeval noemen, maar zo makkelijk is het niet om in Amsterdam een woning te vinden, met tuin is al helemaal moeilijk, vooral als je niet 55+ bent.

Ik heb zeven kinderen (ja, dat is waar!). We zijn een nogal hecht gezin en dat is natuurlijk mooi. Maar een paar jaar geleden had, op één dochter na, niemand een relatie. Zó hecht wilde ik mijn gezin nou ook weer niet. Tijdens die workshop had Roy Martina het voorbeeld gegeven van zijn eigen collage, waarop hij een plaatje van een mooie, slanke, blonde vrouw had geplakt. Nu heeft hij al jaren een relatie met Mayana, mooi, slank, blond. Dus ik heb een foto van al mijn kinderen op de collage geplakt. Ze zitten allemaal gezellig bij elkaar, een foto, genomen bij de watervallen van Coo. Op de collage heb ik vanaf ieder kind een pijltje naar buiten getekend met een hartje. Op de jongste na, die nog een beetje jong is en mijn ene dochter wier passie helemaal in de muziek ligt(zie www.aciacalao.nl), heeft iedereen alweer tijden een relatie. Het is zó gewoon dat ik al helemaal vergeten was dat het ooit anders is geweest. Daarom is het ook goed om je collages te bewaren. Want je vergeet zó gemakkelijk dat wat je nu hebt vroeger een wens is geweest.

Er stond nog meer op de collage, sommige dingen uitgekomen, sommige (nog) niet. daarover later. De collage is nu vergeeld, maar ik moet er ergens nog een foto van hebben-die ga ik zoeken.

dinsdag 16 oktober 2007

Het nut van workshops over The Secret

Overal zie je advertenties voor workshops over The Secret. In het boek heb je gelezen dat het heel eenvoudig is. Je plaatst je wens bij het universum, je voelt je er gelukkig bij en hupsakee. Bij sommige mensen werkt het zo. Ik heb het zelf gezien. en met kleine wensjes werkt het bij mijzelf ook. Zie bijvoorbeeld in dit blog 14 augustus: law of attraction: ik kan het ook.


Het blijkt echter dat het niet voor iedereen altijd even gemakkelijk is. Als het bij jou niet lukt, moet je dan maar opgeven en denken: dat is niets voor mij? Ja, dat kun je natuurlijk doen en velen zullen dat natuurlijk ook doen. Je kunt ook bezig blijven en op zoek gaan naar hoe je de Law of Attraction beter kunt laten werken.

Een goeie is natuurlijk al om op internet zoveel mogelijk erover te lezen en te leren van anderen(bijvoorbeeld dit blog). Of meer bezig gaan met affirmaties, of je kunt cursussen gaan volgen. Ik ben van mening dat het altijd goed is om cursussen te volgen. Je blijft jezelf ontwikkelen en je komt vanzelf uit bij datgene wat goed voor je is. Je zult zelf ontdekken wat je uit de cursus kunt halen. Voor de een is dat niet altijd hetzelfde als voor de ander.

Veel mensen die de cursussen geven hebben er zelf ook een hele tijd over gedaan voordat The Secret voor hen echt ging werken. Patty Harpenau (schrijfster van het geheim van The Secret werkboek) heeft jarenlang cursussen met onder andere Deepak Chopra gedaan. Ook Roy Martina is in de leer geweest bij Deepak Chopra.
Dus maak je geen zorgen als het niet 1,2,3 lukt. Volg eens een cursus of workshop.
Probeer het eens.

Werken aan mijn wensen

UPDATE 6 APRIL 2009!!!
DIT IS ALLANG GEREALISEERD! KWIST NIET DAT IK DEZE WENSEN HIER NEERGEZET HEB. MOOIE HOUTEN VLOER VAN EEN VRIEND GEKREGEN DIE HEM OOK GELEGD HEEFT. EN MIJN KINDEREN HEBBEN GEZORGD VOOR EEN MOOIE BADKAMER MET LIGBAD. HEEFT ME ALLETWEE GEEN ROOIE CENT GEKOST! (vloer een paar maanden geleden en ligbad een jaar geleden)


Ik ben er vandaag achtergekomen dat ik nog geen vertrouwen in het universum heb.
Ik heb respect voor mijn vriendin die stug doorgaat met haar ondernemerschap. (zie www.estoy.nl) en ik vertrouw erop dat zij veel succes zal hebben.

Mijn vertrouwen in het universum is nog niet zo groot. hoewel ik wel zie dat het voor anderen werkt: mijn zoon: zaken (www. skanna.nl)en mijn vriend die zijn dromen gewoon waarmaakt (www.grachtenjournaal.nl)

Mijn wensen zijn: Vrijheid -Financiele onafhankelijkheid en Genieten (Welvaart??) -Houten vloer en mooie badkamer.

Ik heb wel vertrouwen in mijn eigen kunnen. Ik doe dus even een stapje terug. Dit is mijn gedachtengang: als ik een vast inkomen heb kan ik eindelijk mijn rekeningen automatisch laten betalen en heb ik die zorgen niet meer. Dat is beter. Zonder die zorgen kan ik beter van mijn vrijheid genieten. Dat is alleen maar meer voordeel.

Als ik een baan heb, heb ik zeker een goed genoeg inkomen en kan ik sparen voor een houten vloer en een mooie badkamer.(Op het plaatje: badkamer met houten vloer. Zie silo6.nl) Ik kan werken en ik kan geld verdienen. Als dat lukt, krijg ik alleen maar weer meer vertrouwen. Verder ben ik best tevreden met mijn huis. Ik ga meer zorg besteden aan mijn interieur. Als alles opgeruimd is kan ik nu al van mijn huis genieten.Ik kan me verder een houten vloer goed voorstellen. Ik had er een in mijn vorige huis. Ik kan mijn badkamer een gewone opkanpbeurt geven, een nieuw kastje, nieuwe rekjes en opnieuw witten. Dan kan ik al van mijn badkamer genieten. En dat helpt.

Mijn plan is dus om meer te genieten in plaats van te wensen. Ik denk dat ik bij mijn wensen ergens een gevoel heb van: het leven is nu nog niet zo mooi. Daar ga ik dus allereerst iets aan doen.

Vrijheid of baan?


Ik heb weer een baan aangenomen. Toevallig mailt een vriendin (eigen bedrijf) van me de volgende dag:"Heerlijk hé die vrijheid." --Ahum--

Ik neem de bus naar mijn werk. Per ongeluk stap ik in de verkeerde bus, Het is heel vroeg en ik slaap nog half. Bijna in Volendam aangekomen zie ik dat ik verkeerd zit. Ik zie overal water om me heen en heb ontzettend veel zin om door te rijden en aan het IJsselmeer te gaan zitten, ergens een kop koffie te nemen. Maar euh, die vrijheid heb ik niet. Ik pak de eerstvolgende bus naar Purmerend, waar ik les geef.

Ik ben in het weekend in Volendam en Marken (zie foto van Marken) geweest, maar het was anders dan ik verwacht had. Die ochtend door de week, was het vroeg, nog een beetje donker en mistig. Dat wilde ik. Op deze zondag was het druk, stikte van de toeristen en maar een klein beetje leuk.

Vandaag zie ik in de Volkskrant een berichtje van een onderneemster: Karin van Zwetselaar:
Meteen fulltime voor jezelf beginnen is beter.

Ze zegt dat ze liever meteen fulltime voor zichzelf begonnen was in plaats van haar bedrijf op te zetten naast een halve baan.

Jaja. Waar ben ik mee bezig?

Wensen uitgekomen (2)

Mijn wens voor september was: de verkoop van 40 detox voetenbaden.(zie link: waarom ontgiften?) Ik was goed op weg. In plaats van het gemiddelde van vier per maand was het in september 16. Maar niet de gewenste 40.

Misschien wel eigen schuld. Ik vertrouwde het niet. Ik heb toch weer een (parttime)baan aangenomen voor de zekerheid. Tja, waarschijnlijk heb ik de freqentie en energie meteen weer een heel andere richting uitgestuurd. Meteen hield de verkoop zo ongeveer op. Ik verloor een goede klant. Mijn gemiddelde verkoop is wel iets opgeschroefd, maar dat ligt dan ook gewoon in de loop der verwachting, als je eraan werkt en je dingen doet, dan lopen de zaken gestaag beter en dat heeft niet zoveel met The Secret te maken.

Ik ben blij met mijn, weer vaste, inkomen. Maar ben ik ook blij met de rest?

Ik wil of ik heb


Als je je wens bij het universum plaatst zeg je: Ik heb (bijvoorbeeld) een mooie houten vloer of ik heb een mooie nieuwe badkamer. En dan zal het verder wel goedkomen.

Mensen die al een beetje ouder zijn en/of wat extra studie verricht hebben over affirmaties en dergelijke, weten dat ook Louise Hay dit soort affirmaties had. Bij veel mensen werkt het. En bij veel mensen werkt het niet.

Ooit, bij een workshop van Roy Martina heb ik gehoord hoe het komt als het niet bij jou werkt. Bijvoorbeeld je zegt tegen jezelf (affirmatie!): "Ik ben slank, ik ben slank." Daarna kijk je in de spiegel en je ziet: " Ik ben dik." Soms werkt je affirmatie dan niet.

Nou denk ik dat het niet meteen aan de spiegel ligt. Meisjes met anorexia kijken in de spiegel, ze zouden moeten zien dat ze slank zijn, maar ze zien dat ze dik zijn. En ook mensen die hun lichaam hebben laten verbouwen en er fantastisch uitzien, zien dat soms zelf niet in de spiegel.

Andersom zou het ook moeten kunnen. Dik zijn en in de spiegel zien dat je slank bent. We kennen allemaal dikke zwarte vrouwen die zichzelf mooi (en slank?) vinden. en dan klopt het ook nog: de omgeving vindt ze ook mooi. (Haha, en dan denken we, ja dikke zwarte vrouwen zijn mooi, maar dikke blanke vrouwen--)

Het ligt aan het onderbewuste. We kunnen nog zo vaak zeggen: ik ben slank, maar als het onbewuste het niet gelooft, gebeurt er niets.

Zo ook: ik kan nog zo vaak zeggen: ik heb een mooie houten vloer, maar op onbewust niveau denk ik: het is niet waar. Dus er gebeurt niets.

Wat affirmaties betreft kun je de switch gebruiken: zo gaat je onbewuste ook geloven dat je (bijvoorbeeld) slank bent. Of gebruik ze als een mantra-door héél vaak je affirmatie te herhalen gaat je onbewuste er waarschijnlijk ook in geloven.

Misschien werkt dat ook met mijn houten vloer. Ik geloof niet echt dat mijn onbewuste dat pikt: "Ik heb een houten vloer." (plaatje komt van sil6.nl) En ik wil ook financieel onafhankelijk zijn. Er moet nog wat gebeuren voordat mijn onbewuste het gelooft als ik zeg: "Ïk ben financieel onafhankelijk."

Nieuwe inzichten

Bij het doornemen van Het geheim van The Secret Werkboek ben ik tot een paar nieuwe inzichten gekomen.

In hoofdstuk 3, Kleien met het universum legt Patty Harpenau uit dat we uit drie velden bestaan: lichaam-emoties-ziel (of geest).

Het voorbeeld gaat over Jaap , die een Ferrari wil.
De vorm is een auto.

Zijn emotie zegt dat hij succes wil.
De geest verlangt succes.

Samen met Jaap komt Patty erachter dat het op een dieper niveau om vrijheid gaat.
De ziel is de frequentie van de vrijheid.

Ik heb het in een ander artikel over emoties en gevoel gehad.
(zie mijn artikel http://liefya-wellness.blogspot.com/2007/08/het-verschil-tussen-emoties-en-echt.html )
(Het verschil tussen emoties en ziel heb ik in dat artikel uitgelegd als het verschil tussen emotie en intuïtief voelen)

Door de duidelijk uitleg van Patty ben ik er voor mezelf uitgekomen dat mijn verlangen naar geld- financiele onafhankelijkhied op de frequentie van vrijheid zit. Mijn diepste verlangen is vrijheid.

Ik heb ook een verlangen naar materie. Ik wil een houten vloer en een mooie nieuwe badkamer. Het zou volgens het lijstje op de frequentie van welvaart zitten.
Ik kom nog niet helemaal bij mijn diepe gevoel daarover. Ik denk dat ik wil genieten.
Genieten hoort misschien bij welvaart. Maar ik hou het even op genieten. Ik kan me beter iets voorstellen bij genieten dan bij welvaart.

In volgende artikel hoe ik er vanaf nu mee om ga.

Het geheim van The Secret Werkboek (2)

Als je mijn eerste artikeltje leest over het geheim van The Secret werkboek, dan zie je dat ik aanvankelijk niet zo heel enthousiast was. (6 okt 2007)

Maar: je kunt bij het artikel een heel positieve reactie van de schrijfster: Patty Harpenau lezen. En wat gebeurt er? Ik voel me gestreeld dat ze een reactie plaatst, ik bijf met het boek bezig: ik haal er nieuwe inzichten uit en uiteindelijk blijk ik het een echt Nederlands boek te vinden, wat precies goed is voor de Nederlanders die The Secret , (zoals ikzelf aanvankelijk) wel erg Amerikaans vonden.

Patty Harpenau is dus een kei in The Law of Attraction. Mijn kritiek op haar boek is 180 graden gedraaid.

Nou wil ik natuurlijk ook, intellectueel geschoold als ik ben, dat gevoel verklaren.

Het gevoel dat het Amerikaans was kwam waarschijnlijk door de nadruk op God in de eerste bladzijdes, hoewel ze er ook bij zet dat 90 % van de mensen in God gelooft. Het is niet dat ik niet (ergens in) geloof, maar die nadruk op God komt Amerikaans over. In Nederland zijn we daar voorzichtiger mee.

Het gevoel dat het een typisch Nederlands boek is komt meer uit de laatste bladzijdes en speciaal bij de zinnetjes die erin hakken bij mij: Geef het boek cadeau, leen het uit of deel de kennis mondeling. Doe dit alleen bij iemand die een open hart heeft en eraan toe is. Anders ontmoet je weerstand. Onthoud dat ieder mens het recht heeft op zijn of haar eigen weerstand. Dat is de Nederlandse manier omdat het niet om geldelijk gewin gaat en omdat de vrijheid van de mensen voorop staat: ieder mens heeft recht op zijn of haar eigen waarheid. Daar hechten we aan in Nederland

maandag 8 oktober 2007

Ga vooral door!

Wat ga je doen als het niet echt zo goed lukt met de Law of Attraction?
Je visualiseert je suf. Je zegt tegen elke mooie auto die je ziet: "Ik kan het me veroorloven." En je bent al een hele tijd constant met The Secret bezig en het wil maar niet lukken. Je merkt er helemaal niks van?

Ontspan je maar. Je kunt best een tijdje stoppen met visualiseren. Misschien ben je te krampachtig bezig of waarschijnlijk werkt je onbewuste tegen. Je gelooft absoluut in The Secret, maar je bent je niet bewust van dat onbewuste stemmetje in je dat het allemaal maar lariekoek vindt.

Ik kan je twee dingen vertellen:
1. Laat het maar even los: het visualiseren. Ontspan je, probeer een tijdje alleen nog maar gewoon gelukkig te zijn: besef hoe heerlijk het is dat je een dak boven je hoofd hebt. En als je geen dak boven je hoofd hebt: het is deze hele week nog mooi droog weer, warm voor oktober. Je hebt kleren aan je lijf. Je hebt te eten. Je leeft in een welvarende maatschappij. Sta 's morgens op en wees dankbaar voor dit alles. Want het is waar: we hebben het heel goed in Nederland.
2. Leer te voelen. Leer te ontdekken wat je onderbewuste zegt. Zit stil en voel wat er nu echt in je omgaat. Ik ben van mening dat de meesten van ons heel goed weten wat we denken en ook goed zijn om met onze wil dingen te manifesteren. Maar in het geval van The Secret moet je gevoel in overeenstemming zijn met je denken. Meditatie helpt. Meditatie kan gewoon iedere dag 10 minuten stil zitten, zonder te denken, betekenen. Als er telkens gedachten in je opkomen, begin weer opnieuw en ontspan je. Zo kun je dichter bij je onbewuste gevoel komen.

Dus laat even los, ontspan je en kom in contact met je onbewuste.

zaterdag 6 oktober 2007

Het geheim van The Secret Werkboek


Ik moet altijd even doorbijten als ik zo'n typisch Amerikaans boek onder ogen krijg. Vooral als het een Nederlands boek is. Ik heb het boek al een tijdje in mijn bezit, maar ik heb het even weggelegd, omdat het Amerikaanse wat er vanaf spat me een beetje tegenstond, van Amerikanen kan ik het dan nog wel hebben. Maar daar ben ik nu dus doorheen. En ik ben met het werkboek van The Secret bezig. Het is dus niet het boek The Secret zelf, maar een werkboek dat er door Patty Harpenau bij gemaakt is.

Ik heb al een belangrijk punt uit dit boek geleerd. Ik hamer er zelf altijd op, dat het geluksgevoel het belangrijkst is, dat je niks bereikt als je niet al gelukkig kunt zijn, met wat je nu hebt. Nu lees ik in dit boek dat bij de frequentie van geluk succes en overwinning hoort. Die zitten dus op dezelfde frequentie. Je weet wel: meer van het zelfde trekt elkaar aan en wordt versterkt.

Ik heb nu een lijstje van wat andere dingen die je wilt bereiken, met welk gevoel ze een match maken. Dus met welk gevoel ze op dezelfde frequentie zitten. Hier komt het:

De frequentie van geluk: succes, overwinning
De frequentie van liefde: relaties of zelfacceptatie
De frequentie van welvaart: geld of materie
De frequentie van rust: minder werk, betere baan
De frequentie van harmonie: geen ruzie, meer overzicht
De frequentie van heling: gezondheid, vitaliteit
De frequentie van eenheid: geloof, religie

dinsdag 2 oktober 2007

Positief denken is niet voldoende!


(Nogmaals kopie van per ongeluk verkeerd geplaatste tekst)

Veel critici zeggen: the Secret: ja natuurlijk dat weten we allemaal: de kracht van positief denken. Ik wil nog eens een keer zeggen: Positief denken is niet voldoende. Het gaat om het geluksgevoel. Je moet leren om nu op dit moment met alles wat je hebt en niet hebt je gelukkig te voelen. Dat is het begin. Als je je niet nu gelukkig kunt voelen, komt er van de beloftes van de Secret niks terecht.

Maar: het valt te leren! Met veel geld kun je dure workshops volgen. Maar ik geloof vast dat het ook zonder veel geld kan. Iedereen kan het leren! Er zijn technieken, die ik zelf dus in van die dure workshops geleerd heb. Ik heb er al een paar aangetipt, maar ik ga door met gratis tips geven!

Op zoek naar workshops over The Secret

Dit artikel is een kopie van het stukje dat ik op mijn Wellness blog gezet heb. (Per ongeluk op het verkeerde, maar ik laat het nu maar staan.)

Ik denk dat, als je op zoek gaat naar workshops over The Secret of the law of attraction, dat je dan gewoon kunt kiezen. ik ben zelf nog niet op zoek gegaan, maar ze komen wel aanwaaien. eerder heb ik al gezegd dat ik naar de secret engelen dag ga. Ook heb ik een mailtje gekregen van een NLP-er die workshops geeft (zie eerdere berichten) Vandaag keek ik naar Astrotijd. Daar was Lucia van Sichem te gast. Zij vertelde dat een gelukkig gevoel het allerbelangrijkste is. Ik hamer daar ook al een tijdje op. Misschien dat je bij haar workshops over de Law of Attraction goed leert hoe een gelukkig gevoel te creëren. (zie: http://www.yourpersonallifecoach.nl/workshops.htm )

Ikzelf zit nog in de roes van de engelendag eergisteren. Ik kan verder een geluksgevoel creëren door een geleide meditatiecd te beluisteren, door mijn afiranta(afirmatie)boekjes te lezen, En door gewoon mijn oogbewegingen te doen (Pavlov effect)

Toch stink ik er ook nog vaak in--in negatieve gevoelens. Ze sluipen zo gemakkelijk in je wezen. Je bent zo ontzettend opgevoed in bescheidenheid, en zo vaak afgekat en uitgelachen. Bij de meesten van ons zit negativiteit zo diep in het onbewuste, dat we er niet eens weet van hebben.

Van mezelf kan ik in ieder geval zeggen dat ik geleerd heb om heel goed mijn negatieve gevoelens te onderkennen. Plus ik heb gereedschappen om ze om te zetten in een geluksgevoel. En dat is dus wat er toe doet.

Euh, kzie dat het artikel niet zo goed aansluit op de titel. Ik ben op mijn preekstoel geklommen.

maandag 1 oktober 2007

The Secret van 60 miljoen werkloze engelen met Roy Martina


1 x € 125,00 : 16 december: The Secret van 60 miljoen werkloze engelen…. (op zondag 16 december 2007 in Doorn, Hotel Zonheuvel om 10:30 - 18:00)

Hierboven mijn reservering voor nog een engelendag met Roy Martina. Dat beetje geluk kost een beetje geld. Dat klopt. Maar de ervaringen werken nog een hele tijd door. En als verslaggeefster van dit Secret-blog zal ik graag verslag doen van de eerste Secret Engelendag.

Voor verslag van twee eerdere engelendagen: ik ga ze nu op het liefya-wellnessblog schrijven.

Roy Martina Engelendag


Gisteren ben ik naar de engelendag van Roy Martina geweest. Een engelendag bijwonen is een feest. Ik kan het iedereen aanraden. Van half elf 's morgens tot 6 uur 's avonds geleide meditaties, met korte pauzes voor wat drinken, fruit of lunch. Je ligt of zit, wat je maar wilt en droomt een beetje van mooie dingen en engelen. Ik werd er weer helemaal gelukkig van. (Het is overigens meer dan dat--daarover een andere keer)

Roy Martina had het ook even over The Secret. Hij vertelde dat je eerst gelukkig moet zijn en dat je dan pas meer geluk kunt aantrekken. Hij dacht dat dat in tegenstelling was tot wat er in de Secret beweerd wordt, dat is natuurlijk niet zo. Maar het geeft niet. Ik heb hier ook eens een bericht geplaatst van een NLP-er die het beter wist. Misschien krijg je wel veel geïnteresseerden als je zegt dat je het beter weet dan The Secret. Ik denk dat het meestal gewoon een verkooppraatje is. Mensen willen meeliften met het succes van The Secret. Dat mag van mij. Zo leren wij steeds meer lessen en leren we steeds meer mensen kennen die het allemaal al lang weten. Bovendien lift ik zelf ook een beetje mee. Kijk maar wat ik op mijn afiranta-boekjes gezet heb.

In ieder geval zijn de engelenmeditaties van Roy Martina een goed stuk gereedschap om je lekker helemaal gelukkig te gaan voelen. Wat willen we eigenlijk nog meer?

Beetje kritiek op The Secret moet kunnen

Het volgende artikel gevonden op Nujij.nl, geschreven door Jaap Aap.
Leuk geschreven.

Een aantal dingen kan ik rationeel verklaren: - Als je zelf gelooft dat je geweldig bent ga je jezelf anders gedragen naar de omgeving, dus die omgeving gaat zich dan ook anders naar jou toe gedragen. Je zult meer positieve reacties krijgen omdat mensen het gemiddeld prettiger vinden om tegen positieve gezichten aan te kijken dan negatieve. Dit versterkt weer het effect bij jezelf zodat je jezelf nog geweldiger gaat voelen. Dit staat volgens mij ook in de leerboeken van Neuro Linguistisch Programmeren (NLP) beschreven. - In de boeken van NLP staat ook beschreven dat je tot zekere hoogte in staat kan zijn om je eigen lichamelijke afweersysteem te sturen, en mogelijk nog enige andere lichamelijke processen. Dit betekent dan inderdaad dat je als je sterk in een lichamelijk effect geloofd dat er een kans is dat het ook enigszins plaats kan vinden (tot op zekere hoogte): Je houdt je hersenen voor de gek, daardoor kunnen processen in je lichaam anders gaan lopen en kun je via een placebo werking opeens verbetering in lichamelijke klachten krijgen. Tot zover kan ik met behulp van NLP het fenomeen van The Secret verklaren. Nu beweert de schrijfster van het boek dat ze ook geld op haar eigen bankrekening kan wensen middels de methodes van The Secret. Stel dat je in The Secret gelooft, en volgens de 'instructies' wenst dat je 10 miljoen euro op je bankrekening hebt staan, en er staat inderdaad na 1 maand 10 miljoen op je rekening, dan krijg je de volgende eigenaardigheden: 1) Iemand heeft dat geld naar jouw rekening overgemaakt, dus iemand anders is 10 miljoen lichter terwijl er niets van jouw kant tegenover staat: Als jij wint verliest iemand anders hetzelfde. 2) Door een vreemd fenomeen in de computer van de bank verschijnt er opeens 10 miljoen op je rekening terwijl het van niemands rekening is afgeboekt. In dat geval is er 10 miljoen euro gecreëerd. Creatie van geld zonder dat er waarde van economische goederen aan ten grondslag ligt betekent dat de totale som geld in het land (of in Europa) die 10 miljoen meer geworden is nog steeds dezelfde waarde vertegenwoordigt in economische goederen. Dit betekent dat het geld minder waard geworden is: Inflatie. In Zimbabwe kunnen ze hier over meepraten. Op deze manier inflatie creëeren betekent dus dat de overige mensen in het land (of Europa) met zijn allen hun waarde van hun geld zien afnemen met die 10 miljoen van jouw gedeeld door het aantal mensen: Iedereen betaalt dus mee aan jouw 10 miljoen, ofwel: De winst van de ene is het verlies van de ander. 3) Je doet mee aan de loterij en je wint middels de 'instructies' van The Secret die 10 miljoen. Dit betekent ook dat iemand anders die als je niet The Secret had toegepast de loterij gewonnen had, dus door jouw tussenkomst de loterij niet gewonnen had. Geluk wensen voor jezelf betekent in dit geval dus ongeluk wensen voor de ander: Je wenst in dat geval dus dat die ander Niet wint, dus verliest. Conclusie: De winst van de ene is het verlies van de ander. Stel nu dat heel Europa opeens in The Secret gaat geloven en middels deze 'instructies' wenst dat er 10 miljoen euro extra op ieders bankrekening komt te staan. De economische waarde van het geld is nog steeds hetzelfde, dus je hebt opeens honderden miljarden meer aan geld eenheden in omloop voor dezelfde economische waarde: Heel Europa is in dat geval geen cent rijker geworden (wel in munteenheden, maar niet in economische waarde, dus je kunt er niets méér voor kopen dan daarvoor). Conclusie: Geld wensen middels The Secret betekent inflatie: De winst van de ene is het verlies van de ander, of totaal geen winst in het laatste geval. Stel dat op gezondheidsgebied The Secret iets anders is dan NLP en placebowerking, dan is denk ik een leuke uitdaging om iemand die zijn been of arm is kwijtgeraakt bij een ongeval weer middels The Secret weer een nieuw been of arm te laten krijgen. Een protese telt in dat geval niet, want dat kun je ook zonder The Secret krijgen. Een leuke uitdaging lijkt me.