zaterdag 24 november 2007

Onbevangen Verlangen van Len Doens

Over Onbevangen Verlangen:
Bij onbevangen denk ik in de eerste plaats aan kleine kinderen, die niet bang en ongedwongen de wereld inkijken.

Len Doens vertelde over toen hij kind (onbevangen) was en wat hij verlangde. Toen hij twaalf was hield hij al veel van muziek. Het was voor hem erg duur om plaatjes te kopen en hij wou (verlangen) dat hij alle muziek van de wereld gratis kon krijgen. Verder liep hij vaak naar de platenwinkel en kreeg soms hoezen van LP's waarmee hij zijn kamer volhing (collage).

Nu krijgt hij muziek van over de hele wereld, oké iedereen kan dat tegenwoordig via internet. Maar nog voordat een cd uitgekomen is sturen artiesten de cd's al naar Len Doens als hoge pief bij Radio 1

Ik kopieer hier een stukje van het fanlog van Radio 1:

[/i Hij is de enige die zeven dagen per week van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat te horen is op Radio 1. Luisteraars koesteren wellicht het romantische idee dat de presentatoren hun eigen favoriete platen draaien, maar qua muziek is er maar een de baas tijdens de programma's van de NOS op Radio 1 en dat is de muzieksamensteller, Len Doens. Als een ware dj is hij constant op zoek naar feedback en om die reden zocht hij zelf contact met het fanlog, waarop wij hem uiteraard onmiddellijk strikten voor een interview. ]

Dat gebeurt er dus wanner je als kind onbevangen verlangt naar gratis muziek. Law of Attraction.

LOA, zing een liedje voor mij alleen

Ik om net terug van boodschappen doen. Op de fiets zag ik een man. Hij zong: "Zing een liedje voor mij alleen." Ik keek hem aan en ik moest lachen. Als vanzelf ging ook ik zingen:

Oh Johny, zing een liedje voor mij alleen,
Oh Johny, zing het zacht voor je heeeeeen."

Ik legde er mijn hele ziel en zaligheid in.
Ik bedacht me nog dat ik het wel heel erg mooi zong. Misschien zou er een mooi lied van te maken zijn. En ik stelde me voor hoe Tante Leen (waarschijnlijk) het zingt.
Jordanees.

Toen vergat ik het weer helemaal. Even later zie ik een paar mannen bij een auto staan. Eén man kijkt me héél nadrukkelijk aan. Ik kijk verbaasd terug. En hij begint voor me te zingen. Ik kende het liedje niet, maar het was zoiets als:
"Als ik jou zie--"

Ik moest zó lachen. Helemaal vrolijk kwam ik thuis aan.

En ik denk: "Als dat nou geen Law of Attraction is, onbevangen verlangen en weer helemaal loslaten. Zo doe je dat dus.

dinsdag 6 november 2007

The Power of Attraction, The Law en The Power Of Attraction

The Power of Atraction is een term van Ilse Keizer en Len Doens. Len Doens geeft workshops over the POA-trap. De POA trap is een soort stappenplan voor hoe je the secret kunt toepassen in 7 stappen.

Tegelijkertijd wil de POA trap wijzen op de POA trep. Dat wil zeggen de valkuilen waarin je kunt lopen als je met The Secret aan de slag gaat.Ik veronderstel dat er al een aantal mensen the secret en the law of attraction de rug heeft toegekeerd, teleurgesteld of zelfs gedesillusioneerd. Met de POA kom je er achter hoe het in je voordeel of in je nadeel kan werken.
voor meer informatie zie
www.the-POA.com

De geboorte van iets moois

Ik ben erg gelukkig dat ik afgelopen zaterdag in het Mirrorcentre geweest ben. Soms maken mensen iets mee, waarvan ze later kunnen zeggen: Hee, daar was ik bij, bij die allereerste ontmoetingen en iedereen was toen plannen aan het maken.
Mijn vriend Jan is bij de geboorte ven Greenpeace geweest. (zie grachtenjournaal).
Wie zou er niet bij geweest willen zijn bij het ontstaan van het boek The Secret.

Ik heb het gevoel dat ik nu aan het begin sta van een prachtige organisatie die mensen begeleidt naar een gelukkiger leven. ESTOY bestaat al een poosje. Maar haar nieuwste project heeft een gouden toekomst. Iedereen voelde het zaterdag in het Mirrorcentre. Er was een positieve energie en vrolijkheid. Iedereen was blij en verwachtingsvol.

De samenwerking van Estoy met Len Doens, Bert van het Mirrorcentre en Fatin is een heerlijke vondst.
Irene Anastasia van Estoy is een perfecte gastvrouw, het organiseren is haar op het lijf geschreven. Ze stelt iedereen op zijn of haar gemak, En ze biedt een luisterend oor.
Over Len Doens kan ik een half boek vol schrijven. Beginnend entertainer, charismatisch, goede ideeén waarvan ik er in het volgend artikel één van ga verklappen. Over Bert Huiberts heb ik het al gehad. Hij geeft een prima Balanstraining..
En dan F----. Ze is een jonge vrouw. Als ze op het podium zit is ze een wijze vrouw. Ze is een chanel. Maar niks zweverigs. Je kunt je vraag stellen en je krijgt precies het wijze antwoord wat je nodig hebt. Ik vind haar fantastisch! Ik kan een heleboel mensen aanraden eens bij haar langs te gaan.

Zoals je merkt zit ik nog steeds in de euforie van zaterdag. Ik weet zeker dat ik bij het ontstaan van iets prachtigs aanwezig geweest ben. Iedereen kan het verder nog meemaken. Estoy gaat waarschijnlijk maandelijks workshops in het Mirrorcentre in Amsterdam organiseren.

Bovendien is er een week op Ibiza gepland. al snel: van 17 tot 24 december 2007.

zaterdag 3 november 2007

Fantastische workshop

Het was een fantastische dag in het Mirrorcentre vandaag. Gezellig, kleinschalig, mensen die gemasseerd werden, voeten in een detox voetenbadje. Len Doens die zijn ervaringen met de Law of Attraction vertelt en zijn stappenplan voor de Power of Attraction. Héél inspirerend. De balanstraining van Bert en de wijsheid van Fatin.
De mensen die het vandaag meegemaakt hebben hebben er volgnes mij het maximale uit kunnen halen. Dank je wel Irene! (www.estoy.nl)

Iedereen mediteert

Veel mensen denken dat mediteren niks voor hen is. Dacht ik vroeger ook. Jan, mijn vriend denkt het ook. Maar, zegt hij, alleen al ik het Ijsselmeer oversteek. Ja dan staar ik zo in de verte, met alleen maar water om me heen. Dat is eigenlijk wel mediteren.
Toen ik een paar jaar geleden op vakantie was in Marokko en wat familieleden opzocht in El Jebha, wat aan de noordkust ligt, en tegen de bergen aan, liep ik een eindje de weg op, de bergen in. Er zat een vrouw aan de weg, te zitten, ze groette vriendelijk en ze keek gelukkig. Ook mediteren, volgens mij.
Vandaag heb ik aan een workshop meegedaan. Bert Huiberts vertelde ons dat ieder zijn eigen soort meditatie heeft. Vissers zitten uren naar een dobber te staren. Verre afstandlopers ervaren iets bijzonders. Als je flink gesport hebt en je gaat languit liggen, dan stromen je hersenen leeg. Een heerlijk gevoel.
Bert heeft ons wat laten zien van hoe meditatie voor hem werkt. Wij hebben zijn BALANS training meegemaakt. Het is een mix van dansen, ademen, neuriën en liggen. Hij vertelde dat deze manier voor hem een goede manier van mediteren is. Ieder heeft of vindt zijn eigen manier. Voor mij werkt deze manier perfect. Dank je wel Bert.

donderdag 1 november 2007

Nog VIP kaarten verkrijgbaar voor lezing van Neale Donald Walsch 2 november 2007

Vanavond geeft Neale Donald Walsch (een ongewoon gesprek met God en een van de leraren uit The Secret) een lezing in de Vrije Universiteit in Amsterdam Boelelaan 1105.
Via Estoy zijn er toch nog VIP kaarten verkrijgbaar voor 60 euro.
Bel Irene van Estoy op nummer 0318486164 of 0647118995. Je kunt voor informatie kijken op www. estoy.nl.

Morgen bespreking van de lezing en workshops over The Secret in het Mirrorcentre in Amsterdam (bij het Muiderpoort station) 19,90. Kaarten verkrijgbaar aan de kassa of via www.estoy.nl