vrijdag 28 december 2007

Goede voornemens

TIOUW Nieuwsbrief #130 Zaterdag 29 december 2007

Het is weer die tijd van het jaar dat je aan goede voornemens denkt. Gegeven de grote aantallen mensen die zich binnen de kortste keren niet aan hun eigen goede voornemens houden, is het goed om je te realiseren hoe je je voornemens het beste kunt formuleren. Hierbij zijn een aantal regels die je hierbij goed kunnen helpen. Wanneer je deze toepast op je eigen goede voornemens voor 2008 dan vergroot je de kans dat je ze ook waarmaakt.

In de eerste plaats is het belangrijk om voor ogen te hebben dat het grootste deel van wat je doet en laat bepaald wordt door je onbewustzijn. Wanneer je je dus iets voorneemt om te gaan doen of juist om te laten, dan is het vooral zaak om je onbewustzijn te overtuigen dat het goed en veilig voor je is. Daarnaast is het van belang om te zorgen dat je voldoende impact maakt op je brein. Je brein is net een plaat metaal. Als je hem langzaam en voorzichtig buigt dan springt ie weer terug in zijn oude vorm. Maar leg je hem op een tafel en sla je erop dan ontstaat een knik die je er niet meer uit krijgt.

De beste manier om je onbewustzijn duidelijk te maken dat er iets moet veranderen begint met je goed voelen. Je brein leert het beste wanneer het snel gaat en leuk is. Dus ga vooral met je goede voornemens aan de slag wanneer je de komende dagen een keer plezier maakt. Zorg ook dat je nuchter bent terwijl je het doet, want anders linkt je brein het goede voornemen met name aan de alcohol.

In het geval dat je iets (meer) wilt gaan doen in 2008, beeld je dan hoe dat eruit zou zien. Hoe ga jij je gedragen wanneer je datgene doet wat je je voorneemt om te gaan doen. Stel je voor hoe zoiets eruit zou zien als iemand er een documentaire van zou maken. Je ziet jezelf het dus doen. Hoe meer details je erin kunt zien hoe makkelijker het wordt voor je onbewustzijn om het waar te maken. Herhaal deze oefening fanatiek door de documentaire van je nieuwe toekomstige leven een paar honderd keer te zien.

Wanneer je iets wilt laten, maak dan zo'n zelfde documentaire, maar zie nu dat je weigert het slechte gedrag te gaan doen en dat je juist positief ander gedrag doet. Stel je wilt stoppen met roken, zie dan dat je weigert sigaretten te kopen en dat je met het geld dat je overhoudt leuke andere dingen gaat doen. Stel je wilt stoppen met snoepen, zie dan weer dat je snoep bij je weghoudt en leuke andere dingen gaat doen. Op die manier train je je brein om het juiste te doen in 2008.

Net als vorig jaar heb ik natuurlijk ook dit weer een speciale nieuwjaarswens voor je gemaakt. Wanneer je deze boodschap wilt lezen, ga dan naar www.geefhoop.nl voor een gepersonaliseerde boodschap voor jou en je naasten.

donderdag 27 december 2007

Loslaten is vergeten

Een paar artikeltjes terug staat een nieuwsbrief van Tiouw. Wat erin verteld wordt is heel belangrijk!
We weten nu wel dat als je een wens hebt, dat je hem moet uiten en dan loslaten. Dat loslaten is voor veel mensen het probleem. Hoe moet je nu loslaten? Duidelijk is dat, als je een wens weer vergeten bent, dat je hem dan losgelaten hebt.

Als je iets per se wilt vergeten, kun je het waarschijnlijk niet vergeten en zo is je wens veel te bevangen. Oefen maar met kleine wensjes. Ik heb geleerd dat het met kleine wensjes heel gemakkelijk gaat. Ik denk: ik zou wel willen.... Het is een klein wens en even later ben ik het eigenlijk al weer vergeten. Als mijn wens dan toch uitgekomen is, besef ik dat het wel degelijk een wens van me is geweest. Ontspannen zijn is wel een keywoord daarbij.

Mensen die het allemaal nog niet lukt hoeven niet te wanhopen. Als The Secret helemáál niet voor je werkt, je webt je wensen gedaan, gevisualiseerd, geaffirmeerd en alles wat volgens boeken en cursussen nodig is en tóch gebeurt er niks? Stop dan maar met The Secret. Ga verder met je gewone leven. Het was een leuk experiment, maar daar kun je maar beter niet zoveel tijd meer instoppen.

Tegen de tijd dat je The Secret helemmaal vergeten bent, staan er je waarschijnlijk wat verassingen te wachten!

Negatieve gedachten en Law of Attraction


In de vorige artikeltjes heb je kunnen lezen dat het me op Ibiza makkelijk viel om onbevangen te wensen en de wensen uit te laten komen. Ik heb op Ibiza ook geleerd dat ik als ik in zo'n gelukkige staat verkeer en weer een beetje kind ben, en waarschijnlijk veel alphagolven produceer, dat ik dan iets negatiefs ook direct manifesteer. Ik zal het uitleggen.

Op een dag maakten we (POA-week op Ibiza) een uitstapje naar de bergen. We bezochten het gebied, waar Ilse (Keizer) een stuk grond heeft en waar ze haar dromen over een op te richten centrum wil waarmaken. We gingen lunchen bij the Green Hart (www.greenhart.info . Zie foto van button met green hart en een aan zee gevonden spons) een ecologisch centrum. Een heerlijke plek overigens, met onder andere een Aloë Vera kwekerij, een echte tipi en een mongolentent, waarin we een workshop deden.

Op een gegeven moment zat ik wat te mijmeren en te denken over de plannen van Ilse om een soorte Efteling met educatieve doeleinden en blokhutten en boomhutten te maken. Ik bedacht me dat het heel mooi was en vroeg me af of ik mee zou willen doen. Ik had één bedenking: in de zomer in de bergen zouden we misschien wel héél veel last van insecten kunnen krijgen.

Een poosje later liep ik weer rond en plotseling vroegen mensen me wat er was gebeurd. Ik bleek twee hele grote bulten op mijn voorhoofd te hebben: waarschijnlijk gestoken door insecten, met misschien een allergische reactie erop.
Ik besefte onmiddelijk dat ik ze zelf gecreëerd had, met mijn bedenkingen wat betreft Ilse's droom. Ik had zelf aan insecte gedacht en ze opgeroepen. Ik was al in een toestand waarin mijn wensen onmiddelijk uitkwamen (zie vorige artikeltjes) maar dus ook mijn negatieve gedachten werden onmiddelijk gemanifesteerd.

Als het je vergezocht vind: het is het niet! Ga maar eens oefenen in kijken waar het vandaan komt, wat je vandaag overkomt, Wat heb je gedacht en wat heb je gevoeld dat dit vandaag gebeurt. Ik denk dat als je je er steeds meer van bewust wordt hoe je eerdere gedachten en gevoelens leiden tot wat je op dit moment meemaakt, dat je dan ook steeds vaker bewuste wensen kunt manifesteren.

In POA


In POA zijn betekent voor mij in een ontspannen toestand verkeren, waarin je helemaal je zelf bent, waarin je weer kind bent. Als je in POA bent is het natuurijk dat als je iets wenst, dat dat onbevangen gaat en is het ook natuurlijk dat die wens snel gematerialiseerd wordt.

In de POA-week op Ibiza voelde ik me weer als een kind. De Law of Attraction werkte direct de eerste dag al heel duidelijk.

We hadden de opdracht gekregen om iedere dag anoniem drie cadeautjes te verzinnen of te maken, voor een anoniem iemand, dus zomaar in huis ergens iets moois of leuks neer te leggen of te hangen. Wie dat dan vond mocht het pakken. Het mocht niets kosten. Ik merkte dat ik genoot. Ik ging naar buiten en verzamelde stokjes, bloemetjes, stenen en andere materialen om er cadeautjes van te maken. Ook heb ik wat klei uit de grond genomen om een klein vaasje mee te maken. (Op de foto: een kerstversiering van gevonden materiaal). Ik herinnerde me dat ik toen ik een kind was, altijd alles wat ik vond mee naar huis sleepte. Dat was toen zelfs zó erg, dat mijn moeder eens, toen ik een nieuwe jas kreeg, de zakken van die jas dichtgenaaid wou laten, omdat mijn zakken altijd uitpuilden. Dat vond ze niet zo mooi bij mijn nieuwe jas! Ik was dus gelukkig dat ik dingetjes mocht meeslepen en ik heb me uitgeleefd!

De eerste dag had ik al wat verzameld en ik wilde eigenlijk wel een touwtje vinden vonden om wat bloemetjes bij elkaar te binden. Maar het was tijd voor de coachinggroep. Ieder moest zijn hartewens uitspreken. Nou op dat moment was mijn hartewens een touwtje te vinden en ik sprak die wens dan ook uit. Maar terwijl ik mijn wens uitsprak waaide er een touwtje in mijn gezicht. Het hing aan een lamp die aan het grote bed buiten, waarop we zaten, was bevestigd. Mijn wens was in no time gematerialiseerd! Het was een loos touwtje, het diende aan die lamp nergens voor. Ik heb het afgeknipt en gebruikt.

Een volgende dag was ik bij het ontbijt vergeten een appel mee te nemen en ik had zin in een appel. Ik zou eigenlijk wel een appel willen hebben. Toen ik in de huiskamer kwam lag er een appel op de tafel. Ik veronderstel dat dat een cadeautje van de een of ander was en ik pakte hem. Ik kreeg werkelijk het idee dat ik maar te wensen had en het zou bewaarheid worden!

In het begin van de POA-week kon ik de namen nog niet onthouden. En ik vind namen best moeilijk. Ik moet er altijd mijn best voor doen en dan gaat het wel lukken. Ik vind het een beetje moeilijk om iemand aan te spreken als ik zijn of haar naam niet meet weet. Ik heb een bewondering voor mensen die volkomen overtuigd iemand luid en duidelijk aanspreken met de verkeerde naam. De aangesproken persoon weet dan toch dat hij bedoeld wordt en het maakt verder niet uit. Dat zou ik nou ook wel willen kunnen : Iemand overtuigd en zelfverzekerd met de verkeerde naam aanspreken. Tot mijn eigen groet verbazing heb ik dat zelf twee keer gedaan. Ik noemde Tim Richard en Michel noemde ik Eric, vol overtuiging!

Op de laatste avond wenste ik dat de lichten van het zwembad weer aan zouden staan. Ik weet niet zeker of het echt met mijn wens te maken had en had iemand dat gewoon al zelf bedacht, maar de lichten gingen aan en ik genoot van het zwembad, dat veranderde van turquoise naar groen naar lila en paars, (een kleine kinderwens die toch ook weer uitkwam).

Voor mij is het zaak om mijn POA-gevoel in Amsterdam te blijven houden. Ik heb ervaren dat in POA, mijn kleine, onbevangen wensjes direct gemanifesteerd worden. Ik heb het geloof dat ik het steeds beter zal doen en dat ook grotere wensen uit zullen komen, zolang ik maar mezelf ben, zoals ik was als kind.

woensdag 26 december 2007

POA week op IBIZA


Met ongeveer 15 mensen deden we de POA week op Ibiza. De eerste dag was het een beetje onwennig, al die mensen die elkaar nog niet kenden, maar de tweede dag was dat al weer voorbij. We deden workshops in de grote groep en coaching in kleine groepjes. Daardoor waren we heel snel vertrouwd met elkaar. De groep was heel divers, oud en jong, rijk en niet zo rijk, Nederlands en Anderlands (van geboorte). Het resort was fantastisch. Ik werd wakker met uitzicht op de Boeddha bij het zwembad, met daarachter de zee. Buiten de tuin was het hek, als je daar doorheen ging liep je via een paadje naar de zee. (5-10 minuten lopen door onbebouwd, wild gebied, met onder andere wilde rozemarijnstruiken, zie foto)
Het programma was redelijk ontspannen. Om negen uur ontbijt, daarna de POA-move, coachinggesprekken en 's middags een workshop. Er hing een speciale sfeer in en rond de villa. Iedereen is een paar sprongen vooruit gegaan. Er heerste volop positiviteit. We noemden dat: in POA zijn. Ikzelf maakte de hele week mee hoe eenvoudig het toepassen van de wet van de aantrekkingskracht is (hierover meer in volgende artikel). Op de meeste avonden zaten we in de grote huiskamer op de banken en op grote kussens met het houtvuur aan naar een dvd te kijken, altijd secret-gerelateerd. Wie The Secret nog beter wil begrijpen, moet echt Abraham met Esther Hicks gaan kijken. Ik heb hem gisteren besteld bij Amazon. Ik wil die film nog vaak zien.

In april 2008 is er weer een POA-week op Ibiza. Wil je je gevoeligheid en je tools wat betreft de Law of Attraction in een sneltreinvaart zetten, kom dan ook. Die ervaring zul je mee willen maken!

DOELEN BEREIKEN

VAN WWW.TIOUW.COM

Nieuwsbrief #129 Vrijdag 21 december 2007

De kracht van het bereiken je doelen is ze te vergeten


Deze cryptische zin geeft wel echt weer waar ik denk dat de kracht van je doelen verwezenlijken ligt. Mensen proberen vaak heel hard een bepaald doel te bereiken, maar het lijkt wel alsof het zo is dat hoe harder ze het proberen hoe meer het mislukt. Zeker wanneer iemand heel erg graag wil dat iets bereikt zou worden, dan levert het vaak meer frustraties op dan succes. Hier zijn een aantal oorzaken van te noemen en er zijn een aantal manieren om jezelf beter in staat te stellen je doelen ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen.

De eerste hint is dat het bijna altijd veel belangrijker is om de juiste richting aan je leven te geven, dan om hele specifieke doelen te bereiken. Ik weet dat veel trainers je juist proberen te leren om wel specifiek te zijn en echt naar een bepaalde uitkomst toe te werken, maar de regel is: hoe specifieker het doel is vastgelegd hoe kleiner de kans dat je het realiseert. De goede richting geven aan je leven is veel belangrijker. Heb je eenmaal richting voor je leven gevonden dan zal blijken dat je ook veel makkelijker in die richting vooruit zal komen en dat een en ander ook meer ontspannen zal verlopen. De kans om de goede richting op te gaan is veel groter dan een bepaalde uitkomst te bereiken.

De tweede hint is om je doelen niet te verwoorden, maar om ze in beelden te vatten. En dan niet in plakplaatjes op een stuk papier buiten je maar in je voorstellingsvermogen in je hoofd. Doelen moeten in je liggen en niet buiten je aan de muur hangen. Hoe meer details je met je inbeeldingskracht kunt bedenken hoe groter de kans wordt dat je het ook verwezenlijkt. Maak in plaats van een beeld een film, voeg geluid, geur en smaak toe. Check met je gevoel of er ook muziek in deze toekomstfilm zit. Geeft het een slecht gevoel, dan is het raadzaam om een ander doel te kiezen. Woorden zijn te beperkt om de ware rijkdom van je doelen te omvatten. Het is niet voor niets dat men zegt dat een beeld meer zegt dan duizend woorden.

De derde en laatste hint is om alles vervolgens weer te vergeten en lekker met je leven nu bezig te zijn. Om te ontspannen en plezier te maken. Uit Canadees wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat je complexe beslissingen het beste onbewust kan maken. Je doelen bereiken behelst vaker dan niet van deze complexe beslissingen. Vandaar dat het verstandig is om je onbewustzijn alle ruimte te geven deze doelen te bereiken zonder gestoord, afgeleid of zelf gesaboteerd te worden door het bewustzijn. Je bewustzijn is een manier om te focussen op een paar belangrijke zaken, terwijl je onbewustzijn juist holistisch alles in ogenschouw neemt. Bij het verwezenlijken van je doelen is dat laatste waar het omdraait. Vandaar dat de kracht van het bereiken van je doelen ligt in het vergeten.

zondag 9 december 2007

Gratis Afiranta's voor de Kerst


Gratis Afirantaboekjes
Het zijn affrirmatie-mantra's, 250 per deeltje op vestzakformaat. KLein en schattig. In eerste instantie voor mezelf, maar ik wil ze ook verkopen.
Ik heb ze zelf geschreven, geprint, gelayout en dergelijke. Alleen naar de binder gebracht om te binden.

De eerste 15 gegadigden kunnen drie boekjes toegestuurd krijgen, alleen voor de verzendkosten à €1,32.


In the POA week op IBIZA ga ik misschien wel aan mijn zakelijkheid werken. Dus profiteer maar van dit aanbod, zolang het nog kan.

Verschenen titels:
De eerste 250 Algemeen
De tweede 250 Ondernemen
De derde 250 Voor studenten 1
De vierde 250 Het glas is vol
De vijfde 250 Harmonieuze relatie
De zesde 250 Gezond en slank

Stuur een mailtje naar liefya@gmail.com Of maak €1,32 over op rekening 60 62 24 726 tnv A. Hilgers (Amsterdam)onder vermelding van welke nummers je wilt en het adres waar ik het heen moet sturen.
België:
(IBAN) NL88ABNA 0606224726