maandag 31 maart 2008

The Secret bij Oprah Vandaag

Vorig jaar maakten veel mensen kennis met The Secret omdat Oprah Winfrey twee volledige shows opdroeg aan de film en het boek.

Vandaag (dinsdag 1 april-2008) zendt RTL 4 de show uit van Oprah die opnieuw helemaal in het teken staat van The Secret. Daarin is o.a. Louise Hay te gast.

Let op: de uitzending die om 15.35 uur begint, wordt onderbroken door het Journaal om 16.00 uur en gaat daarna gewoon verder!

In België moet je (als je geen schotelantenne hebt) nog wat langer geduld hebben, want daar lopen de afleveringen verder achter op die van Amerika.

Veel plezier!
(bericht van het forum van The Secret works)

Loslaten is vergeten 2

Dit was een vraag van Laura
weet je wat ik niet snap. je wenst en je moet het los laten. maar hoe zit dat dan dat je moet visualiseren dan laat je het niet los want je denkt er steeds aan of moet je dat dan 1 keer doen. in het boek the secret staat bv ook dat iemand geld wilde en een biljet van 100 dollar op zijn plafond plakte en dit elke morgen zag. dan laat je het niet los want je ziet het steeds in het boek kwam zijn wens wel uit. hoe zit dat nou???

Ik had je al geantwoord dat je het kunt beschouwen als pijl en boog, Je richt en richt en richt. En de boog staat gespannen, maar als je de pijl niet loslaat zal hij nooit zijn doel bereiken.

Ik heb gemerkt dat er mensen zijn, zoals mijn vriend Jan bijvoorbeeld, die het heel makkelijk doen: een wens neerzetten en hij komt uit. Sommige mensen pikken het makkelijk op: iets onbevangen wensen en hopla: daar is het al. Je mag er wel op gefocused blijven, maar de stress moet eraf. Eigenlijk moet je iets kinderlijks hebben. Zo van: ik zou zó graag willen dat en dan lekker zitten dromen, zoals een kind dat kan doen. En niet zoiets van ik zal en moet dat en dat.

Voor veel mensen is dat niet zo makkelijk, zoals voor mijzelf. Wij hebben nogal een tijd nodig hebben voordat het aantrekken van wat we willen een beetje lukt. Ik ben begonnen, een paar jaar geleden met me suf te visualiseren. Ik heb ook collages gemaakt, en ja ook met afbeeldingen van geld erop. En nu pas, na een aantal jaren merk ik dat er dingen gaan lukken. (komt in volgend artikel) Ik begin er een beetje feeling voor te krijgen.

Je kunt bij jezelf nagaan wanneer er iets vanzelf is gegaan in je leven, wanneer je je iets wenste en het is ook uitgekomen, misschien als kind. En bedenk je dan ook welke wensen je hevig gekoesterd hebt en ze zijn niet uitgekomen. Kun je dan een verschil zien of voelen of bedenken in de manier waarop je dat gewenst hebt? Probeer als een kind iets te wensen.


Er zijn meer dingen van belang:
-Je kunt een briefje van 100 ophangen, of een collage maken met wat je wilt. Je hoeft er niet iedere dag bewust naar te kijken als hij maar op een plek hangt waar je langskomt. Je onbewuste ziet het en daarmee is het al bij jou. Je hoeft daar niet bewust en dus gespannen naar te kijken.

- er kunnen onwaarschijnlijke dingen gebeuren wat betreft de LOA. Maar je mag het lot ook best een handje helpen. Zolang het maar goed voelt. Je mag best hard werken als je er plezier in hebt en het is het werk waar in je je thuis voelt. Dan helpt het je om sneller rijk te worden.

Als je je relatie wilt verbeteren, mag je ook best seminars voor betere communicatie volgen oid. Je komt daar verder mee.

Als je op vakantie wilt, kun je wel een reis gaan plannen, zoals je dat altijd gedaan hebt.

Op een gegeven moment ga je merken dat je een beetje geluk of een meevallertje hier of daar hebt. Je bent positief met je wens bezig en dat wordt door het universum opgepikt. Leer om het op te merken en je merkt steeds vaker dat je bezig bent in harmonie met het Universum. Je leert om het geluk af te dwingen. En het zal steeds vaker gebeuren.

Tot slot nog: ik weet niet meer precies waar ik het gelezen heb, misschien wel inhet boek The Secret zelf. Een man die zijn oude collages aan het in-of uitpakken was en tot zijn verbzing merket dat het huis dat hij zich jaren geleden gewenst had, precies hetzelfde huis was waarin hij nu ging wonen. Hij had die collage in geen jaren meer gezienen hij was dat huis vergeten. Maar toch had hij het aangetrokken!

donderdag 27 maart 2008

Holistische vakantie op Ibiza


In de voorjaarsvakantie ga ik 10 dagen met mijn jongste zoon naar Ibiza. Luieren, aan het strandliggen fiets en/of scooter huren en Ibiza verkennen. Kijken of ik er in de toekomst wel wil overwinteren.

zie Ibiza 4all:
Droom mee over:
Urenlang op het strandje van Cala d’Hort zitten staren naar Es Vedra, de rots van de Sirenen van Odysseus.
De amandelbloesems als sneeuwvlokken zien neerdwarrelen op de kale takken tot de bloeiende boomgaarden er uitzien als surrealistische stukjes winterlandschap tussen het groen, onder een zonnetje van 25 graden.
Op zondagen lekker gezond eten op Casita Verde, het ecodorpje in het binnenland bij Sant Antoni.
Maak het werkelijkheid en ga naar www.the-poa.com en/of www.estoy.nl

Deelnemer Jan: De POA week en de extra tijd op Ibiza is een periode geworden van dankbare gelukzaligheid die mijn hele toekomst positief veranderd heeft.
http://holistische-vakanties.ibiza4all.nl/

dinsdag 11 maart 2008

The science of getting rich vertaald

Bob Proctor, Rhonda Byrne, Patty Harpenau en meer beroemdheden hebben zich laten leiden door het boek The science of getting rich van Wallace D. Wattles uit 1910. Er is nu een vertaling/berwerking uit in het Nederlands van de hand van Bart van den Hoogen.

De nieuwe titel is: De Oorsprong van The Secret. Mensen die the secret gelezen hebben snappen steeds meer ban de LOA, de wet van de antrekkingskracht. Het is grappig dat het al ongeveer 100 jaar geleden beschreven werd in drie fundamentele stellingen:

Er is een denkende energie waaruit alles is gemaakt en welke, in zijn oorspronkelijke toestand, alle ruimtes van het universum doordringt, doorkruist en vult.

In deze bron brengt een gedachte datgene voort wat dor de gedachte werd voorgesteld.

De mens kan iets vormgeven in zijn gedachten, en door zijn gedachten af te stemmen op deze vormloze bron, kan hij datgene waaraan hij denkt tot stand brengen.
Voor mij is dit boek een goede aanvulling op het boek The Secret

Voor mij is het een duidelijke en gemakkelijke manier van voorstellen. De oorsprong van the Secret is voor mij een goede aanvulling op The Secret, niet alleen om me helpen te blijven herinneren waar het allemaal ook weer om gaat. Maar juist ook toch weer meer achtergronden te zien en de dingen op een iets andere manier te bekijken. Zoals bijvoorbeeld de plaats van je werk, je eigen baan in het grote geheel te zien. Ik zal nog vaker aan dit boek refereren.
Je kunt het in het rechtermenu online bestellen. Je krijgt het dan binnen een paar dagen thuis gestuurd. Of klik even hier om het te bestellen.

woensdag 5 maart 2008

Fantasie AVONTURENREIS




Een tijdlang heb ik slapeloze nachten gehad. Ik heb van alles geprobeerd. Bed omdraaien, warme melk, kruidenthee, stoppen met koffie, héél vroeg opstaan, wandelen, me uitputten met fitness, sauna, raam verduisteren. Eigenlijk was het enige dat hielp afreizen naar het platteland. Maar ik woon nu eenmaal in een grote stad, op een flat 4 hoog. Maar nu slaap ik ook goed in mijn eigen bed aan de straat- en grachtkant. Ik zal je mijn geheim verklappen.

Ik ging naar bed en dan zette ik een cd aan met een geleide meditatie (vaak van Roy Martina). Ik ging dan niet mediteren; het was wél mijn intentie om naar de cd te luisteren. Maar na de eerste paar woorden viel ik al in slaap. Ik heb zelden een hele cd afgeluisterd.

Nu ben ik zelf geleide meditaties aan het opnemen. Samen met mijn dochter Barbara Rana, die het pianospel op de achtergrond verzorgt. Om even uit te proberen kun je
Ontspanning tijdens het werk of Happy People even uit proberen.
Dat waren ook onze probeersels. Barbara en ik worden steeds professioneler en dat valt te horen in AVONTURENREIS Avonturenreis is speciaaal geschikt voor als je niet zo goed kunt inslapen.

Je hoeft alleen maar hier de geleide meditatie AVONTURENREIS te downloaden. Je kunt meteen luisteren!

Wat is een geleide meditatie? Eigenlijk is het een fantasie, zodat je even niet aan de beslommeringen van alledag hoeft te denken. Je gaat mee in het verhaal. en als je ernaar luistert terwijl je in bed ligt, dommel je zó in slaap.

Download hier voor de vriendenprijs van 9 euro en laat direct de ontspanning over je heen komen!

dinsdag 4 maart 2008

The Law of Attraction en Yin en Yang (2)


Plotseling zie ik hoe het zit. Ik heb eerder geschreven dat ik dacht dat de zogenaamde source energy niks zou weten over fysieke dingen en alleen over gevoelens en energie. Dat is natuurlijk nogal arrogant.

Ik sprak erover met mijn dochter en die zei: de aantrekkingskracht tussen tegengestelden hoeft niet anders te zijn dan de aantrekkingskracht tussen gelijken. Alles is uiteindelijk één. Dus alles wat er bestaat heeft in ieder geval iets gemeenschappelijks. Dit is zo simpel.

Stel je een voetbal voor. Jij bent een heel klein stukje van de draad waarmee de bal genaaid is. Je kunt het geheel niet zien. En je denkt dat het stukje leer, dat wél in je gezichtsveld ligt absoluut het tegenovergestelde van jou is. Maar alletwee ben je een stukje van de bal. En dat is het gemeenschappelijke. Het lijkt me dat het gemeenschappelijke toch zeker even belangrijk is als ieder klein deeltje. (zo niet belangrijker)

Het tekentje van yin en yang slaat daar natuurlijk ook op. Het ene deel is ook te vinden in de kern van het andere deel en alles is een.

Fatin (tenminste--)zei ook dat dat ik door dit begrip, nadat ik me meer dan 25 jaar had laten leiden door yin en yang toe ben aan een nieuwe fase : de nieuwe Liefya!

zondag 2 maart 2008

Zonder GEKheid, e-book

Jaren geleden was ik een tijd niet meer in staat om naar mijn werk te gaan. Ik heb eenheel traject doorlopen via huisarts en psycholoog en psychiater. Uiteindelijk ben ik in het alternatieve circuit terechtgekomen.
Die tijd is al lang weer voorbij. Maar ik heb een boek geschreven over wat er allemaal gebeurd is. In dat boek heb ik ook verslag gedaan van sommige therapieën die ik ondergaan heb. Ik heb onder ander EMDR ondergaan, ik heb aan Reiki gedaan, ik ben naar een Second Opinion kliniek van Roy Martina geweest, ik heb een Instant Release technieken geleerd, Chakra Balancing en Emotioneel Evenwicht en meer.

Behalve het boek zonderGEKheid dat ik geschreven heb en dat hier, via Internet als e-book te koop is, heb ik ook een gratis e-boekje met 34 tips voor emotionele gezondheid geschreven. En ik heb drie geleide meditaties gemaakt.

Hier: zonder GEKheid.nl kun je het hele pakket kopen. Eigenlijk koste het boek 27 euro en de geleide meditatie Avonturenreis 17 euro. Maar je kunt ze hier te samen voor 27 euro krijgen, betalen kan met ideal en je kunt meteen beginnen met downloaden, lezen en luisteren. De extraatjes, 34 tips en nog twee korte geleide meditaties zitten in het pakket erbij. zie: zonderGEKheid.nl


Wil je eerst nadere informatie per email?

The Law of Attraction en Yin en Yang

Sinds mijn zestiende ben ik geïnteresseerd in yin en yang, en macrobiotiek. Mijn kinderen zijn grotendeels makronbiotisch opgevoed en zeer gezond (bijvoorbeeld ze zijn nu tussen de 20 en 30 en hebben geen gaatjes in hun gebit). Ik vond yin en yang altijd heel duidelijk en twee tegengestelde trekken elkaar aan. En gelijke dingen stoten elkaar af, zoals de polen van een magneet.

Nu heb ik de Law of Attraction leren kennen. En die zegt het tegenovergestelde: wat hetzelfde is trekt elkaar aan. Nu had ik een probleem. Ik geloofde dat beide wetten waar waren, maar wat moest ik er nu mee.

Abraham heeft de vraag via Ester Hicks beantwoord (zie een van de video's hier op de site). Ze zeggen dat er niet zoiets bestaat als aantrekkingskracht tussen tegengestelden.

Ik kon niets met dat antwoord, dus op de workshop met Fatin was dit mijn eerste vraag.

Het was moeilijk om elkaar te bgrijpen, maar het kwam er op neer dat als je je bijvoorbeeld aangetroken voelt tot iemand die heel anders is dan jij, dat er dan toch overeenkomsten moeten zijn, want anders zou je die ander al helemaal niet zien.

Over de polen van een magneet, daar kwamen we niet echt uit. Ik denk zelf nu dat dat zoiets aards en fysieks is, dat de energie waarmee Fatin contact had, dat dus niet kon zien, omdat het zo iets tegengestelds is voor een niet fysieke energie.

Vragen op persoonlijk gebied, over gevoelens en emoties kunnen ze heel goed beantwoorden omdat ze zelf energie zijn en vooral de energie(met daarin de emoties, zoals angst, guluk, boosheid en dergelijke) van mensen zien of voelen of merken.

Verslag van workshop the Law of Attraction

(29 februari 2008) Mirrorcentre in Amsterdam)

Allereerst was er een fantastische inleiding van Irene van Estoy
over de Law of Attraction. Ik zal haar vragen of ze die inleiding op schrift wil stellen, zodat ik hem hier kan publiceren.

Daarna ging Fatin in meditatie en daarop konden de gasten vragen stellen. Ik moet hier even bij vermelden dat dit verslag heel erg summiere en objectief is. Ik heb geen aantekeningen gemaakt en waarschijnlijk juist die dingen onthouden die voor mij interessant waren.

Ik gebruik hier telkesn de naam Fatin. Soms is het dan ook Fatin, maar meestal de niet fysieke energie waarmee zij, als chanel, in contact stond.

Aan een jonge vrouw die onzeker was over haar werk en haar baas zei Fatin dat haar baas haar erg goed en bekwaam vond, maar dat hij zich niet kon uiten. Wat zij voelde als afwijzing van zijn kant was haar eigen onzekerheid.

Een vrouw die zich afvroeg waarom er zo weinig inschrijvingen op haar cursus waren antwoordde Fatin dat de vrouw zelf aan zichzelf moest werken, dat ze dan de goede mensen aan zou trekken, die ook aan zichzelf wilden werken. De vrouw kwam er niet echt uit wat ze zou moeten doen. Ze vond dat ze echt aan zichzelf werkte. Fatin zei dat ze per e-mail verder in contact zou blijven.

Een man wilde emigreren naar een rustig eiland, ver van Amsterdam, omdat hij Amsterdam niet meer fijn en erg aggressief vond. Fatin zei dat als hij wilde emigreren hij dat natuurlijk kon doen. Hij moest echter niet denken dat hij dan geen agressiviteit meer tegen zou komen, omdat hij de agressiviteit in zichzelf eerst aan zou moeten pakken.

Een meisje vertelde dat een helderziende (oid) haar had verteld dat ze dit jaar een speciale persoon tegen zou komen. ze vroeg aan Fatin of het misschien de vrouw was die ze onlangs tegen was gekomen. Fatin antwoordde dat ze er niet van hield dat er voorspellingen gedaan werden omdat de mens een vrije wil heeft en zich vaak toch bewust of onbewust door die voorspelingen laat leiden. Samen gingen ze er verder op in hoe het zat, waarom het meisje een moederfiguur zocht.

Een man had zijn vrouw meegenomen en hij stelde een vraag over hoe het verder moest in zijn huwelijk. Fatin wist hem te overtuigen dat hij eerlijk moest zeggen wat hij wilde in zijn huwelijk; ze legde er de nadruk dat zijn vrouw het eigenlijk toch al wist, dus waarom het niet uitspreken. Met een beetje moeite kwam er toch uit wat hij wilde. Na afloop zaten de man en zijn vrouw veel dichter en gezelliger bij elkaar.

Het was over het geheel een heel inspirerende avond. Toen de tijd eigenlijk al verstreken was, zijn we gewoon nog doorgegaan, omdat niemand weg wou.