maandag 21 april 2008

Collage maken, Vision Board


Voordat The Secret bekend werd, heb ik al een cursussen gedaan, onder andere bij Roy Martina en bij Nisandeh Neta. Beiden werkten toen al met collages (vision board) Bij Nisandeh is het onderdeel van zijn 6 weken programma elemaents of succes (tegenwoordig :leef lekker).

Ik had toen (2005) nooit doelen in mijn leven gesteld. Ik dacht dat ik het leven moest nemen zoals het kwam. Bij Nisandeh moest je zeven doelen bedenken en dan liefst ook niet al te kleine doelen. Het was nogal moeilijk voor mij. En ik heb toen zomaar wat verzonnen.

Een ervan was: ik heb een lucratieve online uitgeverij. Ik wist niet precies wat dat zou zijn :een online uitgeverij. Maar ik wist dat ik van boeken hield en hed een vaag vermoeden dat het via internet zou moeten kunnen. Op het ogenblik geef ik online e-books uit. Het is geen vaag begrip meer voor mij. Ik ben er goed mee bezig. Heb een paar boeken van mij en Jan uitgegeven. De verkoop begint redelijk te lopen en ik heb nog een paar boeken op mijn lijstje om uit te geven. --Als iemand een boek heeft geschreven en het wel als e-boek uit zou willen geven: neem maar contact op. Je houdt een percentage van 50 % over van de verdiensten in plaats van 10 procent bij gedrukte boeken!

Een ander punt was: ik heb een gezondheidscentrum in Spanje. Iedereen die mijn collage zag zei: Wat is dat nou? Hoe zo wil jij dat? En hoe zie je dat? Het was ook werkelijk iets dat heel ver van mijn bed was. Ik woon in Nederland-ben docente en heb kinderen thuis.

Nu zijn Jan en ik in december naar de POA workshop op Ibiza (Spanje) geweest.
In die week zag ik al een paar van mijn wensen vervuld: mooie badkamer met heerlijk bad, sauna en yacuzzi. En Jan die zo ontspannen was dat hij me verwende met ontbijtjes en koffie. Daarvan had ik ook een plaatje op mijn collage staan!

Nu is Jan terug op Ibiza. Binnen niet al te lange tijd ga ik er ook weer heen. Ilse zet er een holistisch centrum op en Jan en ik doen mee en gaan heel waarschijnlijk op Ibiza wonen.

Ik zal de plaatjes van mijn vision board proberen te scannen, hoewel sommige en beetje verkleurd zijn.

Sommige van mijn plaatjes op mijn collage zijn precies zoals het op Ibiza is, zoals
- plaatje van jacuzzi met vuurtje er naast. - We hebben daar houtgestookte jacuzzi's.
- plaatje van zwembad met de zee erachter - vrijwel precies zo is het waar we verblijven op Ibiza


- fitness apparaten-zijn er aanwezig

- ik, verwend met ontbijtje-gebeurt op Ibiza
- plaatje van sauna -hebben we daar ook!

The Law of Attraction. Het werkt. (3)

Lezers van dit blog weten al dat ik steeds beter word in het aantrekken van kleine dingen. LOA.De laatste week weer een klein ding.

Ik woon in Amsterdam centrum. (Voor de mensen die het niet weten: 2 euro per uur parkeergeld-7 jaar wachten op een parkeervergunning -en dan nog het verkeer in de stad)
Ik fiets dus en soms moet ik een bus halen.

Vorige week kwam het twee keer voor dat ik een bus moest halen. Ik heb dubbel slot op mijn fiets en het is zaak om ook altijd je fiets dubbel op slot te doen. Mijn hangslot was verroest en ik krijg het bijna niet meer op of van slot.

De bus stond al klaar om te vertrekken en ik weet dat als ik mijn fiets niet op slot krijg, die bus zonder mij zal vertrekken. Normaal voor mij was om in zo'n geval te stressen, mijn fiets niet op slot te krijgen en de bus te missen.

Ik zeg nu tegen mezelf : rustig blijven. Ik visualiseer dat mijn slot als vanzelf dicht gaat en dat ik de bus haal. En dat gebeurt dat tegenwoordig ook zo. Tot twee keer toe, afgelopen week.

Het leven wordt een stuk makkelijker als je geleerd hebt op de juiste momenten niet te stressen, maar rustig te blijven en even in je hoofd te zien wat je wilt wat er gebeurt. Probeer het maar. Er zijn zoveel situaties waarbij je het uit kunt proberen!
De Law of Attraction werkt.

donderdag 10 april 2008

The Law of Attraction. Het werkt. (2)


Soms gaat het aantrekken van de dingen die je wilt vanzelf. Ik ben zelf heel goed in het aantrekken van héél kleine dingetjes. Soms wens ik een touwtje of een koordje om mijn jas mee te repareren en ik hoef niet eens op te staan, alleen mijn blik rond laten gaan en ik zie het al. Dat is mijn makkelijke Law of Attraction. Dat werkt bij mij goed.

Grotere dingen ben ik nog steeds aan het leren. Er komt bij mij, als ik iets groots wens al heel snel stress bij of iets moeten. En dat werkt niet. Ik ben goed in trucjes om me gelukkig te voelen, maar daarbij onbevangen iets groots wensen, dat moet ik nog steeds leren.

De dingen die je wenst hoeven niet altijd vanzelf te gaan, Je mag er ook best aan werken. Het is gewoon het universum een handje helpen en bovendien helpt het je geloof in dat wat je wilt ook echt gaat gebeuren. Ikzelf geloof erin dat ik een betere ondernemer wordt als ik cursussen volg. Dat is niet zo gek, dat zullen wel meer mensen geloven. Maar er komt wel bij dat je met plezier en passie die cursussen volgt, dat is het belangrijkste. De meesten van ons hebben wel diploma's gehaald en soms zonder plezier in het leren en studeren. Ik vraag me af hoe vaak mensen die met tegenzin een vak studeerden, ook daadwerkelijk gelukkig zijn als ze dat vak uitoefenen.

Met mij komt het dus wel goed. Weer een voorbeeld voor mij is mijn vriend Jan. Als die iets onderneemt. bedenkt hij een plan. Hij bedenkt wie hij nodig heeft en wat de mensen voor hem moeten doen. En dan gaat hij aan de slag. Binnen ongelooflijk korte tijd heeft hij dan voor elkaar wat hij wilde.

Omdat Jan naar Ibiza terug wilde besloot hij online geld te gaan verdienen. In een mand tijd heeft hij voor elkaar dat hij genoeg verdient om daarvan te leven. Hij schrijft tekst en verzorgt advertenties voor Amsterdam info
en ook verkoopt hij zijn rondvaartverhaal als een Engelstalig e-book: Amsterdam-Canal-Cruise-Guide


Bij hem werkt de Law of Attraction. Voorwaarden zijn als je de LOA en handje wilt helpen, dat je bezig bent met je passie, dat je het niet alleen voor het geld dot bijvoorbeeld, maar dat je je ziel en zaligheid erin legt.

The Law of Attraction. Het werkt.


Al eerder heb ik verteld over mijn vriend Jan, die al lang gemakkelijk en onbewust de dingen die hij wenst aantrekt. De laatste tijd is hij er bewuster mee bezig- en ook dat werkt. Op het ogenblik is hij weer op Ibiza. Ja, dat was zijn wens: Ibiza.

Hij is uitgenodigd om voor een aantal maanden klusjes te doen op een resort. En dat doet hij nu. Ondertussen kan hij met zijn laptop ook zijn werkzaamheden via internet doen.

Voor de verjaardag van een vriend wilde hij een eucalyptusboompje kopen. Nou doe ik thuis zijn betalingen en ik had al het geld van zijn rekening gebruikt. Hij zou op Ibiza een Spaanse rekening gaan gebruiken.

Hij ging het eucalyptusboompje kopen en het kostte 30 euro. Hij dacht dat hij kon pinnen, van zijn Nederlandse bankrekening! Het bleek dat hij bij dat tuincentrum niet kon pinnen. Dus hij zei dat hij even moest gaan pinnen-maar hij wist niet dat er geen geld op zijn rekening stond!



De eigenaar van de tuinwinkel vroeg hem: "Hhoeveel heb je op zak?"
"12 euro," zei Jan. O
"Oh, dat is genoeg," antwoordde de man. En Jan had zijn eucalyptusboompje.

Nou lijkt dat weer maar een klein iets. Maar het gebeurt telkens zo. Jan wil iets en gaat ervan uit dat dat gaat gebeuren. Hij maakt zich geen zorgen over geld of andere dingen. Hij heeft een vast vertrouwen dat wat hij van plan is, dat dat gebeurt. Hij gaat niet eens checken of hij, in dit gevaldan wel geld genoeg heeft of iets dergelijks. Het is zijn vertrouwen dat de dingen die hij van plan is om te gaan doen, dat die gewoon gaan gebeuren.