vrijdag 23 mei 2008

Toch miljonair worden?

In mijn vorige bericht vertelde ik dat ik wel tevreden was met wat mindere doelen. Ik besef ook dat ik zag wat er allemaal bij komt kijken als je miljonair bent en een ressort van 3 miljoen wilt onderhouden-misschien dat ik daar voor terugschrok.

Maar toevallig doe ik op het moment een driedaagse cursus voor ondernemeers bij Open Circles. En ik weet het weer: oh ja, ik heb een groot potentieel, en ik moet daar zeker wat mee doen. En als je miljonair bent kun je zeker ook heel veel voor anderen doen.

Bovendien lijkt miljonair worden me nu ook weer heel makkelijk.

Voor mensen die dat tóch niet kunnen geloven:

3 jaar geleden was ik nergens. Ik zat in de ziektewet en zag mijn salaris achteruitgaan. Toen heb ik de LIFE cursus bij Roy Martina gedaan. Een jaar lang. Omdat ik weinig geld had kon ik meedoen als €-buddy. Voor bijna geen geld (50 euro) per maand een heel jaar lang workshops in binnen -en buitenland. Toen heb ik ook doelen leren stellen. Ik heb nu mijn vakantieplekje op Ibiza, mijn eigen onderneming, en ik kan nu betalen voor de dure cursussen.

Als je nog niet weet hoe je rijk kunt worden: het komt omdat je nog moet leren! En de cursussen zijn belachelijk duur vind je? Nisandeh Neta geeft nog steeds gratis workshops. Als jij ervoor gaat en bijvoorbeeld de workshop over hoe je inkomen met een derde te verhogen volgt, dan moet het volgens mij zo zijn dat je volgend jaar wél een dure cursus kunt betalen. Zo heb ik het gedaan en ik kom telkens weer een hele stap verder.

Af en toe een workshop of cursus en je voelt je goed, je gelooft er weer helemaal in en je zelfvertrouwen groeit aanzienlijk! Ga in ieder geval een gratis naar eencursus van Nisandeh Neta.

Cursussen en workshops die ik (de laatste jaren) gevolgd heb: Nadat mijn jongste kind 4 was geworden en naar school ging, heb ik, vanuit de bijstand de avondopleiding tweede graads Nederlands en NT2 (en niet afgemaakte eerste graad) gedaan. Dat was zwaar, want ik mocht van de bijstand geen dagopleiding doen en ik moest zelf betalen.

- Een bestseller schrijven online (Roy Martina en Willem Jan van de Wetering)
- Emotioneel Evenwicht (Roy Martina)
- Chakra Balancing (Roy Martina)
- Detox cursus (ergens in Brabant)
- Detox cursus online (Roy Martina)
- LIFE Roy Martina en Nisandeh Neta, Mayana en anderen
- online cursusje DTP
- gratis workshops van Open Circles:
* hoe een boek schrijven in 28 dagen
* communicatie
* verhoog je inkomen met een derde
- The Power Of Attraction met Len Doens en Ilse
- Internet Marketing Eelco de Boer
- En nu dan Monetize your expertize met Open Circles (Nisandeh Neta)

Ik schrik er zelf van hoeveel. Reden te meer om tóch voor miljonair te gaan.
Zoals ik al zei: een makkie!




javascript:void(0)
Bericht publiceren

zaterdag 17 mei 2008

Nieuwe dromen



Het is tijd voor nieuwe dromen. Niet dat alles al gerealiseerd is, maar het meeste is al een eind op weg. Ben nog geen miljonair, maar beleef wél mijonairsvakanties. eigenlijk vind ik dat ook mooi genoeg. Want ik heb ook even mogen ruiken aan wat er allemaal te doen valt in een huis van 3 miljoen. Niet dat je dat allemaal zelf doet, natuurlijk, maar het regelen, moet toch iemand doen. Ik vond het fijn dat ik de tuin mocht doen, met het idee dat het allemaal van mij was.


Nu droom ik er wel van om op Ibiza te gaan wonen, maar het ligt al in het vooruizicht, want mijn vriend Jan is er en bereidt de weg voor. Ik ga nu maar eens wensen wat ik daar wil doen. en het zijn andere wensen dan ik eerder had. Misschien kom ik nu tóch dichter bij wat ik werkelijk wil.

* Ik wil graag lekker op straat saxofoon spelen en met de pet rond gaan.



* Ik wil graag manden vlechten. Ik heb wat armbandjes en kleine dingen gevlochten. Dat vind ik nou echt leuk, spul uit de natuur halen en er iets van maken.




* Ik wil graag potten leren bakken, en dan vooral ook de klei zelf uit de grond halen en er iets van maken.



* Ik wil een grote tuin bijhouden, bloemen en moestuin.




Het zijn wel kleine wensen geworden, maar ja, als ik dat nou wil! Ik wil dan nog wel een paar keer per jaar op de een of andere chique villa oppassen. Heerlijk. En ik wil ook nog steeds wat meer inkomsten van mijn online-uitgeverij en mijn internetmarketing halen, maar het wordt nu ondergeschikt. Of tenminste: het is allemaal in gang gezet en ik ga er mee door. Dus dat komt vanzelf goed.

zaterdag 10 mei 2008

Collage en autobiografie

In de vorige artikels heb ik je 10 tips gegeven. In het artikel ervoor heb ik je laten zien hoe goed een collage of vision board werkt. Waar het nu écht om gaat is dat je het nu zelf ook gaat doen! Ik weet dat de meeste mensen het mooie ideeën vinden en van plan zijn het aan te pakken, maar uiteindelijk niet echt eraan gaan werken.

Ik heb hier een voorbeeld van. Ik ben een maand of wat geleden naar een gratis seminar van Nisandeh Neta geweest. Hij had het over zijn boek Elements of Succes , in het Nedelands: Lekker leven
In dat boek biedt hij een zes weken durende cursus aan. Het is een fantastische aanbieding, een cursus voor de prijs van een boekje. Er zitten ook cd's bij overigens.

Tijdens het seminar, waar meer dan 200 mensen aanwezig waren vroeg hij wie het boek had. dat was wel tweederde van de aanwezigen. Daarna vroeg hij wie de zesweekse cursus helemaal gedaan had. Ik schrok me wezenloos. dat was maar één persoon. En dat was ik!

Dus ik wil er op hameren: wil je vooruit komen doe er dan ook wat aan. En als blijkt dat je thuis in je eentje het toch niet helemaal kunt. Volg dan cursussen en betaal dat geld. Het is het absoluut waard.

Als je niet wilt en kunt betalen: Volg de tips! Ze werken!. Maar ze werken alleen maar als je ze ook uitvoert!

Om het je makkelijk te maken als je de tien tips van Denis Waitley hiervoor te veel vindt. Begin met een collage maken en met een autobiografie schrijven.

Collage: Verzamel tijdschriften met foto's over wat jij zou willen doen in je leven: Wil je een zeiltocht over de wereld maken? Zoek er plaatjes van. Wil je een luxe leven met een mooi huis, chique kleren, dure auto en dergelijke: zoek er plaatjes van. wil je een sprookjeshuwelijk? zoek er plaatjes van. Wat je maar wilt in je leven. Dan pak je een groot stuk papier en plak alles op. Op sommige plaatjes kun je een foto van jezelf plakken, bijvoorbeeld jij in een mooie auto (zodat hij voor jou zal zijn en niet voor je buurman bijvoorbeeld-want dan zie je die auto ook iedere dag)Als je slank wilt zijn plak en foto van een slanke dame of heer, met jouw eigen hoofd erop. Leuk om te doen. en als je kinderen hebt: doe het samen met je kinderen!

Autobiografie
: Zoals de tip van Denis Waitley. Stle je je voor dat je 10 jaar verder bent en schrijf een autobiografie van je leven, zoals jij wilt dat de komende tien jaar er uit gaan zien. dit werkt perfect.
Ik heb geloof ik al eens verteld van een vriendin van mij, die tijdens het opruimen een verslag van de bevalling van haar dochter tegenkwam. En ze herinnerde zich: Oja, zo is het precies gegaan. Maar even later realiseerde ze zich van: onee, het is geen verslag wat ik geschreven heb, ik had het geschreven vóór de bevalling, omdatik hoopte dat het zo zou gaan.

Zowel collage als autobiogafie zijn heel sterke gereedschappen. Kom op: maak een dagje vrij en doe het!

vrijdag 9 mei 2008

Positief zelfbeeld- suggesties 2


Vervolg van tips van Denis Waitley

6. Beperk het televisie kijken. Kijk hoogstens naar speciale,stimulerende programma's. dit geldt voor jezelf én voor je kinderen. Niet selectief tv kijken leidt tot een tunnelvisie en creatieve verbeelding zal verdwijnen.

7. Ontwikkel je vaardigheid in dagdromen. Dit kun je doen door diepe ontspanning, meditatie, geleide meditatie of bio feedback training. Ruik de zeelucht, oor de golven en zie de wind in de zeilen, alsof de ervaring van zeilen op zee echt is.

8. Zoek naar educatieve en inspirerende cd's en luister ernaar onderweg in auto of trein en voor je naar bed gaat.

9. Schrijf een samenvatting van twee pagina's over hoe je wilt dat je leven eruit ziet en dan alsof je leven er zo nu uitziet. Doe het alsof je solliciteert naar de job van je leven. Maak er een autobiografie van jezelf voor de toekomst van, een toekomst vol succes en geluk. Lees deze autobiografie iedere week. Schaaf hem iedere twee maanden bij. En laat hem alleen zien aan díe mensen ,van wie je gelooft dat ze je kunnen helpen met het halen van je doelen.

10. Omdat je zelfbeeld te maken heeft met je gevoel van eigenwaarde heeft het zin om eens naar je verschijning te kijken. Loop dit weekend eens door je kleerkast, je huis, je bureau, foto's, tuin. Ontdoe je van alle rotzooi en scherp de expressie van je leven aan.

Positief zelfbeeld- suggesties


Eindelijk weer eens wat suggesties van Denis Waitly.
1. Wandel op het strand of in de bossen of het platteland. En herinner je de spelletjes van toen je een kind was. Poets je verbeelding op. Je verbeelding regelt je wereld.

2. Neem iedere dag de tijd om je 20 of 30 minuten te ontspannen. Beeld je je grootste dromen en verlangens in. Doe dit alsof je drie vooruitblikken van televisieprogramma's bekijkt. In de eerste stel je je een beroepsmatig succes voor, bijvoorbeeld een promotie, of een bonus betaling. In de tweede beeld je je een gelukkige familiebijeenkomst voor. En tenslotte verbeeld je je dat je bijvoorbeeld een sportwedstrijd gewonnen hebt. Leef je je helemaal in in de sensatie en gevoelens van die ogenblikken!

3. Lees iedere maand een biografie van iemand die je bewondert. En terwijl je het leest stel je je voor dat jij dezelfde dingen bereikt.

4. Ontspan je en visualiseer je eigen overwinningen. Zetzachte achtergrondmuziek aan en stel je onbewuste open voor creatieve beelden.

5. Als je tijd doorbrengt met jonge kinderen, vertel dan eens per week een verhaaltje voor het naar bed gaan. Gebruik je verbeelding om een ouderwets sprookje of een science fiction verhaal te vertellen.

Morgen meer.