maandag 29 september 2008

Wat te doen met je collage (visionboard)?

Je hebt je collage of visionboard af en wat nu? leg je hem in de kast of hang je hem op en kijk je er elke dag naar?

Dit was een vraag van Laura.

Meestal wordt gezegd. hang je collage op een plek waar je hem iedere dag ziet. uit ervaring weet ik dat je de eerste tijd bewust naar je collage kijkt en dat je hem later maar amper ziet hangen. op zich is dit goed genoeg. Want je onderbewuste pikt het heus wel op.

Maar wil je er alles aan doen en elk gereedschap aan pakken om je wensen waarheid zien worden, besteed er dan zes weken tijd aan.

Iedere ochtend en iedere avond ga je ontspannen zitten en haal je collage voor de geest. Je beleeft ieder item op je collage alsof het al in het heden gebeurt. Gebruik daar al je zintuigen voor. Je voelt ruikt ziet hoort alles alsof je wens al uitgekomen is. Daarna laat je het los (belangrijk) laat je wens op een wolk wegdrijven of iets dergelijks.

Extra is daar ook iedere dag affirmaties aan toe te voegen. zoals : ik hou van mezelf en ik ben het waard om mijn doelen te bereiken.

Zes weken lang, iedere ochtend en iedere avond. Daarna laat je het gewoon los. Laat je collage gewoon hangen, je ziet het af en toe, maar je doet er niets meer mee.

Zelf heb ik mij eerste collage op een gegeven moment opgeruimd. Toen ik het later voor de dag haalde was het ook bij mij zo dat vijf van de zeven punten waren uitgekomen.

Voor affirmaties kun je bij mij terecht. Ik heb heel schattige kleine boekjes gemaakt, op vestzakformaat. Je kunt ze zó in je tas of broekzak stoppen.
Afiranta's, 250 afiranta's per deeltje. Als je ze wilt bestellen, mail dan even naar liefya@gmail.com. Ze kosten 25 euro voor zes deeltjes, inclusief verzendkosten. Rechts op dit blog staat een link met meer informatie. Of Klik HIER
Ook heb ik er audiobestanden van: www.zondergekheid.nl/afiranta1.htm

Genieten



Belangrijk voor je gezondheid en voor het bereiken van je doelen is dat je kunt genieten van het leven. Neem de tijd voor genieten.

Het makkelijkst is om gewoon een dagje vrij te nemen (nou ja makkelijkst!) Naar zee of de bossen e gaan en genieten maar!

Dat is tenminste mijn manier. Ik denk dat het belangrijk is om zoiets af en toe mogelijk te maken. Op vakantie kan iedereen waarschijnlijk wel genieten.

Maar misschien heb je het druk en lukt het je niet om echt te genieten.

Als je het verleerd bent om dagelijks te genieten kun je een hartchakra oefening doen. Je kunt rustig stil gaan zitten en op de plaats van je hartchakra een stralend licht voorstellen. Tegelijkertijd denk je aan een situatie in je leven dat je echt gelukkig was en echt kon genieten. Blijf zo een tijdje gelukkig en rustig zitten. Tis goed voor je!

Nieuwsbrief over angst

Ik kopieer hier even de nieuwsbrief van Koenraad Rau van
www.zensatie.com
In deze nieuwsbrief beantwoord ik de volgende lezersvraag:

"Koen, wat ik me nou echt afvraag:denk je dat het mogelijk is dat ik van mijn angst voor spreken voor eenpubliek afkom? Hoe zou ik dat kunnen leren?"

Dat is een vraag die ik af en toetegenkom. Het blijkt de nummer één angst te zijn.

De meeste zelfhulpgoeroes lossen dit op met een benadering die puur op het denken is gericht.

Ze leren je dat als je de reden voor de angst kent en begrijpt, de angst zal erdwijnen. En geven je dan redenen waarom je niet bang hoeft te zijn.

Een bekende figuur gaat zelfs zover om te bespreken welke chemische stoffen vrijkomen bij angst.

In mijn ogen slaat dat nergens op. Als je bang bent om uit een vliegtuig te springen...

... ga je het dan wel doen als iemand je uitlegt dat je de beste parachute hebt en dat statistisch maar 1 op 600 miljoen mensen een ongeluk heeft?

Of je uitlegt dat je dat volet omdat er 10 microgram van een bepaald hormoon vrijkomt ofzo?
Ik denk het niet.

Een angst is irrationeel, werkt via een emotie en heeft te maken met overtuigingen.

Het is dus een zaak van het onderbewuste.

Hier veranderingen in aanbrengen kan bijvoorbeeld door een "synthetische ervaring".

Voor je geest is er geen echt onderscheid tussen een LEVENDIG VOORGESTELDE ERVARING
en een echte ervaring.

Een angst ontstaat omdat je in je geest automatische een voorstelling maakt van een
mogelijke slechte afloop.

Derhalve kun je de angst overwinnen door deze reactie te veranderen naar een waarbij een positieve uitkomst wordt verwacht.

Daarvoor ga je eerst naar een ontspannen toestand en vervolgens stel je jezelf LEVENDIG en LEVENSECHT met zo veel mogelijk ZINTUIGEN voor hoe het zou zijn
als je in de situatie waarinje angst had deze er niet zou zijn.

Verder kun je bv nog de energetische structuur van de angst veranderen.
Je kunt je zelfbeeld aanpassen.
Al deze dingen werken vele malen sterker op een niveau van het onderbewuste. Hoe je daarmee werkt en je angsten volledig uitroeit, leer ik je in Ultra Dynamic Mind.

Heb je het Evolutie Manifest al gratis gedownload? Daar spreek ik ook over "angst".
Je vindt het op http://www.HetEvolutieManifest.com

Voor Een Hoger Menselijk Potentieel,
Koenraad Rau

http://www.zensatie.com

zaterdag 27 september 2008

Het zal lukken!

Misschien lukt het je niet om altijd te doen wat je van plan was. Hier zijn een paar methodes ombeter bij je voornemens te blijven en uiteindelijk je doelen te bereiken.

1. Denk ’s avonds voor je naar bed gaat en ‘s morgens als je opstaat bewust even aan je doelen. Wat zijn je doelen en wat ga je er die volgende dag aan doen. Zeg vervolgens affirmaties, zoals : Ik kan mijn doel bereiken en ik mag mijn doel (vul je doel in) bereiken, ik ben goed in het bereiken van mijn doelen . Je kunt eventueel de switch of karateslag erbij gebruiken.

2. Schrijf verklaringen op dat je je doelen zult bereiken en zeg ze iedere dag op, met de handen op het hart. Bijvoorbeeld, je zegt: ik maak mijn studie af, doe dat drie keer. En voel je daarna blij alsof je je studie afgemaakt heb. Of: ik schrijf mijn boek met veel plezier. doe dat drie keer. En doe dit iedere dag. Zo kun je niet vergeten waar je mee bezig bent en het volbrengen.

3. Gebruik acupunctuurpunten om je doelen te bereken. Door op bepaalde acupunctuurpunten te tikken kun je bepaalde onverwerkt emoties loslaten. Die emoties, die je niet in de gaten hebt, hebben waarschijnlijk verhinderd dat jij kunt doen wat je zou willen doen.

Als je doelen normaal haalbaar zijn (SMART),dan zul je ze op deze manier halen! gegarandeerd!

Misschien lukt het wel niet

Je wilt verder in je leven komen en je maakt plannen. Maar het schijnt steeds weer niet te lukken. Je bent verder onverstoorbaar. Je stelt je plannen bij en begint opnieuw.

Maar toch: na een tijdje merkje: O, ik was dit of dat van plan, maar ik heb weer wat anders geprobeerd en eigenlijk ben ik niets vooruit gekomen.
Je bent bijvoorbeeld aan een studie begonnen. Maar na een tijdje denk je: dit is toch niks voor mij. En je stopt. Niks mis mee. Het is zaak om te doen wat bij je past, om te doen waar je passie ligt en je daar goed bij te voelen. Je begint weer en andere studie. Maar na een tijdje blijkt dit het ook niet te zijn. En ja, zo kom je niet veel verder.

Of stel: je wilt een eigen onderneming beginnen. Maar je hebt nu al zo vaak je plannen veranderd, dat er misschien wel nooit meer iets van komt

Of je wilt, zoals 1 miljoen andere Nederlanders, nu eindelijk wel eens je eigen boek schrijven en het komt er maar niet van.

Dan is het de hoogste tijd om je doelen te stellen. Er is een methode om je doelen SMART stellen.(zoek op internet) Dat helpt. Maar je moet ook leren om uiteindelijk eens voor dat ene doel te gaan. Je bent toch ook van plan om nou eindelijk eens iets af te maken?

woensdag 24 september 2008

Nooit Boos

Nooit Boos,

Misschien ben je wel zo’n aardig iemand die nooit boos is. Het is heerlijk, voor de mensen om je heen en ook voor jezelf. Lekker rustig leven.

Maar misschien ben je, zonder dat je het zelf goed weet, toch soms achteraf wel eensboos en heb je er spijt van dat je je boosheid niet geuit hebt.

Of je denkt dat je dingen niet zo erg vindt. Niet zo erg dat je buurvrouw je verjaardag vergat of dat je man vergat de vuilniszak buiten te zetten. Kan gebeuren toch? Je bent een redelijk persoon en je gaat daar niet over zitten zeuren.

Alleen—
Soms kan het gebeuren dat je toch eens min of meer ruzie hebt met echtgenoot of buurvrouw. En dan kun je het plotseling toch niet laten om oude gebeurtenissen nog even aan te tippen.

Zeggen ze tegen jou ook dat je ouwe koeien uit de sloot haalt?

Ikzelf heb dat nogal eens gehoord.

Die boosheid die je niet op het juiste moment uit, noemen we een onverwerkte emotie.
Er is een acupunctuurpuntje dat speciaal voor onverwerkte emoties is. Het puntje tussen lippen en kin.

Om je onverwerkt boosheid kwijt te raken doe je het volgende:

Je tikt met een wijsvinger op het puntje op en je zegt tegelijkertijd:
Ik weet dat ik boos ben vanwege de vuilniszakken (bijvoorbeeld) en ik accepteer dat. Desondanks blijf ik van mezelf houden en ik laar die onverwerkte boosheid nu helemaal en volledig los en vervang hem door een gevoel van rust.
Daarna adem je diep in en uit alsof je de boosheid helemaal uitademt.
Meer: www.zondergekheid/boosheid.htm

dinsdag 23 september 2008

Meer zelfvertrouwen


De meesten van ons zouden wel een beetje meer zelfvertrouwen kunnen gebruiken.

Als je op je werk soms toch maar niet zegt wat je van de situatie vindt. Of als je van plan was op een vergadering dat ene punt naar voren te brengen en je hebt het toch uitgesteld tot de volgende keer.

Of als je soms last hebt van faalangst.

Bij het ebook Zonder GEKheid zitten zes stappenplannen. Eén van die stappenplannen is voor meer zelfvertrouwen. Bovengenoemde problemen worden hiermee opgelost.

Heel veel informatie geef ik gratis weg via mijn mailinglijst. Maar de stappenplannen zijn alleen via het bestellen van het e-book ZonderGEKheid te verkrijgen. Overigens voor maar een fractie van wat ik zelf via cursussen betaald heb voor de heel waardevolle informatie.

Behalve stappenplannen zijn bij het ebook 80 adviezen inbegrepen. Bovendien krijg je er het ebook met 34 tips voor emotionele gezondheid bij en drie geleide meditaties.
Daarnaast nu ook extra audio op MP3 zoals Affirmaties en het Cellenlied.


Voor maar 19,90 kun je direct al deze informatie downloaden. Klik:

Www.zondergekheid.nl

woensdag 17 september 2008

Maak je maar geen zorgen

Lig je wel eens wakker, te piekeren en te denken hoe je je problemen op moet lossen? Maalt het soms in je hoofd en draaien je gedachten maar in het rond? Maak je je zorgen over je kinderen, je relatie, je werk, je financiën? zorgen of The Law of Attraction voor jou wel werkt? Of je het wel goed doet?

Waarschijnlijk weet je wel dat piekeren niet zoveel zin heeft. Een goede nachtrust is belangrijk en met ronddraaiende gedachten kom je geen stap verder. Je hebt juist een helder en koel hoofd nodig. Je moet weten wat je aan de situatie kunt doen of juist weten wanneer je helemaal niets moet doen!

Aan je situatie kan ik niet zoveel doen. Maar ik kan je de acupunctuurpuntjes tegen zorgen verklappen. Als je die puntjes een paar maal per dag masseert, of er met wijsvinger en duim op tikt voel je verlichting en ben je een beetje beter tegen de zorgen opgewassen. En dan ervaar je een glimpje zorgeloosheid.

Klik HIER

woensdag 3 september 2008

Vastgeroeste emoties

Onmisbaar voor je gezondheid:
Als je goed voor je gezondheid zorgt, mag je niet je emoties vergeten. Vastroestende emoties kunnen een belangrijke veroorzaker zijn van veel ziekten. Ook kunnen onverwerkte emoties ervoor zorgen dat jij je doelen niet bereikt. Stel je voor: als je een onbestemde angst hebt om voor een groep mensen te spreken, dan is dat een belemmering in je carrière bijvoorbeeld. Of als je misschien onbewust denkt dat je toch geen goedverdienende ondernemer kunt worden, dan kun je daar jarenlang last van hebben.

Er is een methode om te testen welke emoties er bij je vast zitten, waarom je een ziekte gecreëerd hebt of waarom je je doelen nog niet bereikt hebt. Als je een uitgebreide cursus Emotioneel Evenwicht bij Roy Martina volgt, dan krijg je handvaten waar je heel veel mee kunt doen voor je levensgeluk.

Ik heb een heel verkorte versie voor je gemaakt. Door de belangrijkste acupunctuurpuntjes te behandelen, kun je van vastzittende emoties, waarvan je misschien zelfs helemaal geen weet hebt, afkomen, om zo beter van een slepende ziekte te genezen of om meer rechtstreeks naar je doelen te kunnen.

dinsdag 2 september 2008

Doelen bereiken: Focus en loslaten of gestaag doorgaan

Als je een doel wilt bereiken moet je allereerst focussen. Maar we weten ook dat je los moet laten. Als je te geconcentreerd raakt op je doel dan is stress het gevolg.

Een voorbeeld is het spannen van pijl en boog. Je kunt de pijl op het doel richten en de boog spannen en spannen, gericht blijven en de boog blijft spannen totdat hij knapt.

Hie schiet je met pijl en boog? Je richt de pijl, je spant de boog en je laat de pijl los.

Zo hebben we dat geleerd bij de toepassing van The Secret.

Je doel bereiken kan echter ook een langzaam, gestaag proces zijn. In één keer veel geld verdienen, dat kan soms, maar je onderneming opbouwen kost tijd en doelgerichte actie.

Doel gerichte actie is; je doel stellen en je erop richten. Dan aan de slag en je oog niet gespannen op het doel gericht houden zoals met pijl en boog, maar zoals een wandeltocht. Je weet waar je naartoe wilt en daar ga je ook naar toe. Soms heb je de keus tussen twee wegen voordat je weer op je hoofd pad terecht komt. Hier is het natuurlijk van belang dat je onthoudt waar je naar toe ging –Je gaat niet een weg ergens anders heen volgen. Uit eindelijk kom je vast en zeker bij je doel aan. Niks aan de hand!

Doelen Bereiken

Wat heb je er voor over om je doelen te bereiken? Volgens The Secret kun je gewoon een wens doen, gelukkig zijn en dan komt het allemaal goed. Ik geloof daar wel in. Bij mijn kleine doelen werkt het zo. Voor mij werkt een wens met de formulering: ik zou dat wel willen
Eens stelde ik de wens: ik zou wel een theebeurs willen. Daar zorgde het universum voor (je kunt HIER over de theebeurs lezen.

Behalve naar het universum kun je je wens ook naar je omgeving uiten. Ik had een andere wens: ik zou wel een ligbad willen hebben. Mijn kinderen hebben die wens gehoord en ze hebben voor mijn ligbad gezorgd. (Ja alles-gekocht –in laten bouwen-heerlijk)

Ten derde kun je er ook zelf voor zorgen dat je wens uitkomt. Dat is in ieder geval de zekerste manier. Voor de ongelovigen onder ons.

We noemen wensen dan doelen.

Het belangrijkste bij een doel bereiken is het doel stellen. Maak voor jezelf precies duidelijk wat je doel is formuleer het goed en zet het op papier.

Het tweede belangrijke is focus op je doel. Als je eerst dit interessant is en dan weer iets anders, dan bereik je niet zoveel.

Dit lijkt logisch. Maar het blijkt in de praktijk soms moeilijker. Neem er eens per week de tijd voor om je te focussen op je doel. En dan gestaag aan je doel werken. Stap voor stap, dan kom je er wel.

Dan zijn er verder flink wat methodes om je bij je weg naar je doel te helpen. Maak je visionboard. Zet je doel op een kaartje en stop dat in je zak. Spreek afiranta’s uit met de karataslag. Je kunt acupunctuurpunten gebruiken, EFT of EE. Je kunt over al deze methodes iets op dit weblog lezen. (Voor meer over acupunctuurpunten: schrijf je herionder in voor stappenplan doelen bereiken

Dit alles kun je doen en toch mag je er niet gestrest over raken. Deze methodes helpen allemaal bij het gefocust blijven, maar je doel moet geen stress opleveren.

Genieten en gelukkig zijn blijft altijd belangrijk.
Heb je de neiging om gestrest te raken? Lees dan HIER verder.

Stress kan ook goed zijn

Stress verhogen?

Als iets belangrijk voor je is, zoals bijvoorbeeld een examen kun je door stress eigenlijk beter gefocust en geconcentreerd werken.Pr estaties kunnen verhoogd worden onder een flinke portie stress.

Voel je je lekker bij stress? Oké. Profiteer daar van, werk lekker hard. Maar hoe lekker werken ook is bij stress. het goed omgaan met stress en met steeds meer stress valt de meeste mensen niet mee. Je moet namelijk op tijd ontstressen. Juist opdat je nog lang door kunt gaan. Als je niet wilt dat de stress je de baas wordt: leer tijdig om goed te ademen. Of als je het druk hebt let dan op je adem. Als je merkt dat je sneller en ondiep gaat ademen. Stop en ga een paar minuutjes rustig in en uitademen voor je weer verder gaat. Leer op te letten hoe het met je gaat. als je op tijd merkt dat je te lang onder stress bent en er wat aan doet, kan dat een paar jaar ziekte kan schelen.

Op een gegeven moment zul je gaan merken dat je stress niet meer echt productief is. Je begint last van je stress te krijgen. Je kijkt uit naar het weekend en de vakantie (hoeveel procent van de Nederlanders zit in deze fase?) Dit is een alarmbel: het kan nog veel erger worden! Begin nú met dagelijkse meditatie of ga iedere dag echt buiten in de natuur wandelen. Woon je in de stad: mediteer. Weet dat veel succesvolle ondernemers juist door meditatie door kunnen gaan.

Maar ja, misschien ben je al veel te lang gestrest doorgegaan. Ben je af en toe ziek, zodat je een dag thuis moet blijven? Of ben je een lichte hersenschudding gevallen/ of heb je een ander ongelukje meegemaakt? Leer ervan en ga ontspannen! Binnenkort zul je gestrest zijn zonder dat er een reden toe is, Gestrest in een winkel voor de kassa, gestrest van het verkeer in de stad , angst om nog buiten te komen, je verstoppen in je bed. Niet meer tegen geluiden of teveel licht kunnen?

Ik denk dat je dat niet mee wilt maken: voel je je gestrest en ben je er niet blij mee? Stop nu en ga er een dagje uit of ga er een weekje uit. Leer te voelen hoe het met je is. Zorg ervoor dat je geniet. Genieten is de beste remedie tegen stress. Maar als je het te ver laat komen moet je weer leren te genieten ook. Dat was al die stress niet waard!

Last but not least: raak zeker niet gestrest en gefrustreerd door The Secret! Loslaten, genieten en je hier en nu gelukkig voelen zijn misschien wel de belangrijkste technieken!

Meer informatie over stress: www.zondergekheid.nl/stress.htm