maandag 30 maart 2009

Nieuw plannetje. Doelen Bereiken. Online Cursus

'k Heb al vaker een bericht geplaatst over doelen bereiken. Ook de berichten over collages en de berichten over de Law of Attraction vallen onder Doelen Bereiken.
Mensen die geïnteresseerd zijn in de Secret zijn geïnteresseerd in Doelen bereiken.

Zelf mag ik ook weer wat gerichter aan mijn doelen gaan werken. Sommige van mijn eerder gestelde doelen zijn uitgekomen, sommige niet. Sommige zijn verdwenen en sommige staan nog steeds of er zijn nieuwe voor in de plaats gekomen.

Mijn plan is om gericht aan mijn doelen te gaan werken en jullie, mijn lezers op de hoogte te houden. Nog mooier zou het zijn als we met een groepje aan onze doelen werken en elkaar tips en ervaringen doorgeven. Ik lever dan een bijdrage met adviezen waarvan ik zelf heb ondervonden dat ze werken. Of met adviezen die ik in de vele cursussen die ik gedaan heb, heb opgestoken.

Zo uit mijn hoofd zijn dat de volgende cursussen: Eén jaar LIFE met Roy Martina en Nisandeh Neta. Ondernemersweekend met Nisandeh Neta. POA week op Ibiza met oa. Ilse Keijzer. Verder ben ik gecoached door Sean Mize, Ingrid Teeuwen en Felix de Brabander. Ik heb gidsennmeditaties gedaan, sessies gehad met een medium en ik heb een cursus van Denis Waitly en misschien nog wel meer.

De bedoeling dat dit plannetje uitloopt op een cursus doelen bereiken en dat ik er een boek over schrijf.

Ik heb al eerder e-books geschreven, bijvoorbeeld Zonder GEKheid en 6 Soorten Stress. Ook heb ik een aantal kleine, gratis ebookjes geschreven (stuk of 6. En niet te vergeten mijn afirantaboekjes. (affirmaties)

Ik denk dat ik aan een online-cursus toe ben. Ik nodig jullie uit om aan de (gratis)proef mee te doen.

vrijdag 27 maart 2009

POA, Law of Attraction. Jan heeft zijn schip


De enige wens van Jan tijdens de POA-week (Power of Attraction)op IBIZA (2007/8)was een zeewaardig zeilschip. Hij heeft het nu.
De normale prijs zo hij niet hebben kunnen betalen. Hij liep hier tegenaan. Het is betaald. Half april gaat de Aiolos1 (God van de wind) het water in.

Zijn volgende wens is om door Frankrijk heen naar Ibiza te varen. Dat hoeft hij verder alleen maar zelf te doen.

Stress en het Keelchakra

Stress bouwt langzaam op. Een van de manieren waarop stress opbouwt is het veronachtzamen van je keelchakra. De energie in je keelchakra wordt geblokkeerd.


Het keelchakra staat voor: jezelf uiten. Waarom raken we geblokkeerd in het uiten van onszelf? Het sluipt erin. Meestal heeft het te maken met wat we noemen beleefd en beschaafd zijn. Het wordt ons met de paplepel ingegoten. We leren om ons aan te passen aan wat er van ons verwacht wordt. Netjes zitten in de klas en mond dicht houden. Later leren we om rekening met een ander te houden. We geven vaak een beetje toe, om de lieve vrede. We vergeten verder wat we vroeger graag deden, we zijn niet meer creatief. We zeggen niet waar het op staat om de ander niet te kwetsen en ga zo maar door.


Maar als we teveel rekening met de gevoelens van een ander houden lost dat in de eerste plaats niets op. De afstand tussen mensen wordt zo steeds groter. En meer dan rekening met de ander houden is het vaak de angst voor confrontatie. Anderen vinden ons wel aardig. Maar eigenlijk kost het aardig zijn ons meer dan we zouden willen toegeven. Het kan ook zo zijn dat we al zo geconditioneerd zijn dat we onze eigen gevoelens niet eens meer kennen. Juist de confrontatie kan de lucht zuiveren.


Als we op deze manier onszelf kwijtraken, zijn we, misschien onbewust, flink negatieve stress aan het opbouwen.


Ik geef drie manieren om door je keelchakra te helen beter met stress om te gaan.


- Meditatie met het keelchakra.. Ga rechtop zitten en adem rustig . Zie dan op de plek van je keel een wit licht. Blijf je hier 5 minuten op concentreren.


- Affirmaties:

§ Ik zeg de waarheid met plezier en gemak

§ Ik uit me graag en gemakkelijk

§ Ik doe en zeg wat ik wil

§ Ik ben creatief en ik kan mijn creatieve gevoelens uiten

§ Ik herinner me wat ik graag doe en ik doe wat ik graag doe


- Mantra Ohm, of Aum. Misschien heb je wel eens van Ohm gehoord of een Ohm mantra meditatie meegemaakt. Het interessante vind ik dat het een oeroude klank is. De letters l, m, n, en r horen bij elkaar(Liquidae).Ezelsbruggetje: molenaar (namelijk de medeklinkers van het woord molenaar) In de wisseling van klanken in de loop der tijden komen deze medeklinkers vaak voor. Een theorie is dan ook dat de woorden Ohm, Mama en Allah eigenlijk allemaal dezelfde oerbetekenis hebben, namelijk iets alles omvattends, van het begin tot het eind en dan weer terug. Het is dan ook de bedoeling om de Ohm mantra door je hele lichaam te laten gaan. Je zegt het woord hardop en houd de klank zo lang mogelijk aan. Je stelt je tegelijkertijd voor dat het van je hoofd tot aan je tenen door je lichaam gaat en dan weer terug. (zie voor meer informatie: http://jananneloonstra.nl/p-act_Mantra.html )


Ik hoop dat je met deze oefeningen weer een beetje bij jezelf terugkomt en dat ze het je makkelijker maken om je te uiten.


e-book

woensdag 18 maart 2009

Jans Droom Komt Uit

Ik heb al eerder gemeld dat mijn vriend Jan goed is in de Law of Attraction. Zijn grote droom is een zeewaardig zeilschip. Het lijkt erop dat zijn droom nu bewaarheid wordt. Binnen een paar dagen meer. (met foto's)

Stress Door Gebrek Aan Zelfrespect

Als er steeds maar over je heen gelopen wordt krijg je er op een keer genoeg van.
Als je alles altijd goed vindt, omdat je nu eenmaal een goed hart hebt, kom je dan zelf nooit te kort? Heb je je leven lang met plezier voor anderen gezorgd, maar wil het nu niet meer? Kortom : raak je er een beetje gestrest van dat jij altijd alles moet doen?

Het zou kunnen dat je een beetje te weinig zelfrespect hebt.

Schrijf iedere dag een van de volgende affirmaties op een papiertje en stop hem in je broekzak of je handtasje. Haal het papiertje een paar keer per dag uit je zak of tas en lees het.

- Ik ben onderdeel van het universum, ik ben niet meer of minder dan een ander
- Ik ben het waard om goed voor mezelf te zorgen
- Als ik krachtig in het leven sta kan ik pas voor een ander zorgen
- Ik ben nu eerst aan de beurt
- Ik mag doen waar ik zin in heb
- Ik ga lekker uitrusten als ik moe ben

Het is misschien nog beter dat je je eigen affirmaties schrijft. Als je niet weet hoe, dan helpt een wandeling of een korte meditatie wel.
Meer over STRESS
AFFIRMATIES (AFIRANTA'S)BELUISTEREN