woensdag 21 juli 2010

The Secret. Je goed voelen is het begin.

Een paar jaar geleden was The Secret in. Veel mensen kochten het boek en dachten dat hun leven nu helemaal zou veranderen. voor een paar mensen is dat ook gebeurd. De meeste mensen zijn weer terug in hun oude leventje en er is niet veel veranderd.

Denk je : het is allemaal flauwekul en het kan helemaal niet: vraag en u zal gegeven worden? Dat stond overigens al in de bijbel. Maar ja, voor de meeste mensen werkt het dus niet.

Het echte geheim achter The Secret is dat gelukkig zijn en je goed voelen niet het einddoel is, maar juist het begin. Als jij denkt dat je gelukkig bent als je die honderdduizend, die auto of die wereldreis eenmaal hebt, dan heb je het mis.

Heb je tevergeefs The Secret en de Law of Attraction toegepast en is er niet echt veel positiefs in je leven veranderd? Leer dan nu gewoon om je goed te voelen. Ik heb al eerder berichten geplaatst over hoe je je gelukkig kunt voelen.

Je kunt ook NU beslissen om met affirmaties aan de slag te gaan. Ik kan je echt verzekeren dat ze werken!. Niet alleen bij mij maar ook bij verschillende mensen in mijn omgeving. Gebruik de affirmaties niet zomaar een paar weken of maanden. Nee ,maak het onderdeel van je leven. Na een kortere of langere tijd is je leven gewoon beter, ben je gewoon gelukkig. Dit is mijn ervaring!
AFFIRMATIES

Affirmaties toepassen

Misschien weet je wel dat er veel verschillende soorten affirmaties bestaan. Misschien weet je ook wel dat affirmaties zeggen soms helemaal niet goed voelt. En werkt het dan nog?

Er bestaan heel lange affirmaties, die precies zo uitgesproken moeten worden omdat ze dan precies inwerken op je onbewuste voor datgene wat je wilt bereiken. Voor mij zijn ze ingewikkeld. Ik heb er zelf voor gekozen om heel véél affirmaties te zeggen, te lezen en te beluisteren en zelf subliminaal over mijn scherm te laten verschijnen.

Zoals je gebombardeerd kunt worden door negatieve uitlatingen van anderen kun je je ook jezelf overspoelen met positieve uitlatingen. Ik maak me er niet druk om wat het precies is wat het juiste effect geeft. Als allerhande negatieve zinnen uiteindelijk een negatief effect hebben op je onderbewuste, dan hebben allerlei positieve uitlatingen een positief effect op je onderbewuste.

Ik heb voor mezelf boekjes gemaakt met honderden affirmaties. Ik heb ze allemaal één keer goed doorgelezen. Sommige heb ik met de switch, of karateslag meer kracht gegeven. En ik voel de werking ervan. Ook heb ik naar de affirmaties geluisterd. Ik heb al eerder hier eens geschreven dat ik maar met moeite en lift of roltrap kan nemen omdat ik met affirmaties mezelf geprogrammeerd heb om de trap te nemen.

Ik ben een héél positief mens geworden. maar ik ben ook maar een mens. Soms als ik eens geen zin heb of me niet zo lekker voel. --hahah dan doe ik meestal even lekker niks--. Maar ik hoef ook alleen maar een van mijn boekjes te pakken, en er doorheen te bladeren om me weer helemaal lekker in mijn vel te voelen.

Ik kan je verzekeren als je eens goed met affirmaties aan de slag gaat dat je je heel duidelijk positief kunt beïnvloeden!

Veel van de affirmaties uit mijn boekjes staan op het weblog www.affirmaties.blogspot.com
Ik stel voor om er een paar uit te kiezen die op jou situatie van toepassing zijn, ze uit te printen en in je zak of tasje te stoppen. Lees ze ze vaak mogelijk. Het werkt!
AFFIRMATIES

dinsdag 20 juli 2010

Hoe werken affirmaties?

Soms vragen mensen zich af of affirmaties wel helpen. Of men denkt zelfs: wat een flauwekul. Alsof ik zelfvertrouwen zou krijgen of succes met geld zou krijgen als ik alleen maar zeg: ik heb zelfvertrouwen, of ik heb succes. Ik weet niet of die mensen dan ook immuun zijn voor complimentjes? In ieder geval voelen de meeste mensen zich goed als ze een compliment krijgen. Gisteren hoorde ik een man van middelbare leeftijd tegen zijn vrouw zeggen: jij kunt ook helemaal niks, hè? Hoor je dat liever dan? Ik hoop wel dat deze vrouw immuun is geworden voor dit soort gezegdes van haar man. Ze reageerde er niet op.


Kijk anders eens naar kinderen. Kinderen krijgen steeds meer zelfvertrouwen als je ze stimuleert en zegt dat ze iets goed gedaan hebben. Kritiek op kinderen moet altijd zeer opbouwend zijn. Vertellen hoe ze iets beter kunnen doen. Zeggen dat het oké is, omdat ze het nog moeten leren. Dat het al beter gaat dan de vorige keer bijvoorbeeld en dat het binnenkort heel goed zal gaan. Zeg nooit: O , dat kun jij niet. Of bijvoorbeeld : doe niet zo stom. dit soort gezegdes werken diep in op het onderbewuste en een kind kan er stevige faalangst door krijgen.

Helaas hebben we allemaal vaak gehoord dat we eigenlijk niet goed genoeg zijn. Daarom willen we nog graag horen dat we wél goed genoeg zijn. Bewust weet je wel dat je oké bent, maar je onderbewuste, het stemmetje in je hoofd zegt: dat kun je niet, dat durf je niet.

En hier zijn affirmaties goed voor. Om dat negatieve stemmetje in je hoofd positief te late n worden. Als jij duizend keer gehoord hebt (of mensen hebben het je laten voelen) dat je niet goed genoeg bent, dan is duizend keer tegen jezelf zeggen dat je oké bent daar een uitstekende remedie voor. Het onderbewuste gaat op een gegeven moment over stag.

Later meer over affirmaties.
Je kunt nu al kijken op het vernieuwde affirmatie weblog. AFFIRMATIES