zondag 21 december 2008

Omgaan met frustratie, nog een paar tips

Ik heb een paar methodes gegeven om om te gaan met frustratie. Het is namelijk heel belangrijk dat je actie onderneemt. Alleen adviezen lezen is natuurlijk niet genoeg. Maar als je steeds maar advies leest en nog niet actief iets doet: hier zijn nog twee tamelijk eenvoudige tips. Je kunt dit advies maar beter opvolgen. Want ze zullen je helpen bij het omgaan met je frustratie.

Iedere avond als je gaat slapen is je hoofd misschien aan het malen. Je gedachten gaan telkens terug naar die frustrerende situatie. Zeg tegen jezelf d. at dat nu over is.
Beloof jezelf dat je niet meer zult malen voordat je gaat slapen. Beloof jezelf dat je lekker zult slapen men mooie dromen zult hebben. Als je in bed ligt begin je je voor te stellen dat je p een mooie plek bent op een strand in de zon. Boven je hoofd is een parasol. Je ligt lekker op een handdoek op het strand. Je ogen zijn gesloten Je voelt je fijn en ontspannen. Je hoort de golven van de zee komen en gaan. Het is stil , maar je hoort de stemmen van spelende kinderen op de achtergrond, Je kunt de zee ruiken en je ruikt ook het fruitsap dat naast je staat. Ondanks je gesloten ogen zie je het stralende licht doorschijnen. Je bent heerlijk ontspannen. Let op dat, zodra je hoofd weer frustrerende gedachten wil oppikken, dat je dan terugkeert naar het strand,

Als je op je werk bent of thuis in de frustrerende situatie en je kunt de frustratie bijna biet neer houden, loop dan gewoon weg. Ga naar buiten og ga naar de wc. Ga daar rechop staan. Adem een paar keer diep.. doe dan tijdens de inademing een hand boven je hoofd. Houd de hand rechtop. Terwijl je uitademt beweeg je de hand naar beneden tot op het midden van je borst. Adem heel diep uit. Adem in terwijl je je arm weer omhoog beweegt. Doe deze oefening vijf keer. Het helpt je om een betere balans in je lichaam te krijgen. En het is een goede manier om even je frustratie los te laten voor je weer terug gaat naar de frustrerende situatie. Je kunt die situatie nu een stuk beter aan.
www.zondergekheid.nl

Geen opmerkingen: