zondag 22 februari 2009

Beter Voelen, Minder Stress

Hoe Je Stress Kunt Oplossen Door Weer Te Leren Voelen

Het is heel vreemd dat we onze stress moeten oplossen. Stress betekent dat we alarmerende signalen van ons lichaam voor een lange tijd hebben ontkend. Of misschien nog erger: we hebben die signalen helemaal niet opgemerkt! Eigenlijk is het zo dat als de stress te hoog wordt kan het vergeleken worden met de verwondingen van een bokser,: hij bloedt en zit vol blauwe plekken, maar hij voelt de pijn niet totdat hij knock out is.




Wanneer stress je knock out heeft geslagen zou je jezelf de tijd moeten geven om weer te leren om te voelen. Als je niet leert om te voelen, dan neem je misschien een extra vakantie, of gewoon een dagje vrij. Je neemt wat slaappillen of je leest wat artikeltjes of boeken over hoe je je stress moet oplossen. En dan kun je weer doorgaan met te hard werken Ik weet dat dat niet je bedoeling is, Maar soms gaat dan nu eenmaal zo.




De meeste artikelen over hoe je stress moet oplossen vergeten één ding. Mensen zouden zich bewust moeten worden wanneer de stress begint, zodat ze geen oplossing hoeven te zoeken. Ze hebben dan alleen mar een kleine aanpassing in hun gewoontes nodig.




Om je bewust te zijn van stress die aan het opbouwen is, zou je je lichaam moeten leren voelen. Dit betekent echt weer leren om te voelen, want je hebt niet echt aandacht gegeven aan je lichaam, behalve misschien in die gevallen dat je ziek werd. Want dan moet je je plotseling afvragen: Wat voor soort pijn is dit? Waar heb ik nou precies pijn?.

Je kunt je lichaam ook voelen als je geen pijn hebt.


Doe deze oefening eens: Je gaat je lichaam voelen met twee kanten tegelijk. Begin met de palmen van je handen vanaf de binnenkant. En voel je armen, je schouders, Je kunt doorgaan met het voelen van je hele lichaam. Je moet alleen even opletten dat je niet stopt met je hoofd. Want dat brengt weer teveel energie naar je hoofd en daar is al te veel energie door het vele denken.




Mijn advies is verder om iedere ochtend in een stoel te gaan zitten. Laar je hoofd een beetje omlaag zakken en voel je lichaam. Doe dit iedere ochtend en je zult leren hoe je lichaam voelt je zult de verschillen in je lichaam voelen. En je zult voelen wanneer de stress zich opbouwt. Als je deze oefening iedere ochtend doet zul je nooit je stress hoeven op te lossen.



Artikel Bron: WebsiteArtikelen.nl

Over de Auteur:

Liefya of Annelies Hilgers heeft in combinatie met het moederschap jarenlang les gegevan als docente op de middelbare school. Ze heeft opleidingen gevolgd in onder andere Emotionele Gezondheid en Chakra Healing. Als online coach heeft ze veel ervaring opgedaan met de invloed van stress op de gezondheid. Voor een gratis e-book over stress: GRATIS E-BOOK. Oorspronkelijke titel: How To Solve Stress By Learning How To Feel

vrijdag 20 februari 2009

Vandaag Is Jouw Dag Om Te Winnen!

Ik plaats hier een stukje van een nieuwsbrief waar ik op ingeschreven ben. Vaak staan er heel inspirerende gedachten in:
Today is your day to win no 49 Zie de volgende link:
Think right now

Last week, we were watching our seven-year-old
Goddaughter, Mary Kate, for the day. In our back yard, is
a big wooden slide/swing set. At the top of the slide,
there's a large wooden brace that helps reinforce the
structure. Well, MK kept hitting her head on it before she
slid down the slide. She must've hit her head 15 out of 20
times.

After a while, she'd smack her head and always follow it
up with, "Ouch! I always hit my head on this!"

I suggested to her that she might try saying, "I keep my
head away from the wood," and "My head feels good."

Notice I DIDN'T say, "I don't hit my head on the wood."
That would force her mind to focus only on the obstacle,
and not what she wanted, which was to keep her head away
from it.

Now, I only mentioned this to her once.

Well, she started chanting it... over and over!

And in the next 40 or 50 trips up and down, she did not
hit her head once.

That's the power of focus... and affirmation to help you
keep your focus on the right actions and on the benefit.

Experience tells me that you can apply this in every area
of life to get rapid results.

If you want to lose weight, create a few affirmations to
help give you direction... and help you stay focused on
your outcome and benefits. Repeat them over and over. A
few times a day.

Remember, this is how your brain works...

It's not possible for you to hear something once and have
it change your actions permanently... unless it's an
incredibly emotional or traumatic experience.

You could repeat phrases like these...

"I love the texture and taste of vegetables."
"I stay away from processed non-foods."
"My body is becoming perfect in its proportions."

Of course there are many others...

Since every area of life has its high peaks and its low
valleys, you can most certainly elevate your chances of
achieving your outcomes in any or all of them by applying
this simple little "secret."

Go back to any time in your life when you reached your
outcome, even if that outcome was just peace... relaxation.

You probably knew what the obstacles were and you planned
to overcome them. So you focused on your goal and when you
were nearing a potential delay or "pothole," you saw it,
navigated around it and moved on... without commotion.

You've no doubt done this thousands of times...

If you want to reach your outcomes in life and do so with
little stress...

One of the keys to being successful at a skill set and
enjoying the process of accomplishment in it is being able
to get to the point where you can become unconsciously
aware, without effort, of the obstacles to success and
happily move around them without concern... again, without
apparent effort.

That takes practice.


THINK RIGHT NOW
AFFIRMATIES
affirmaties weblog

Onzekerheid en Stress

Er was eens een jongen. Misschien kennen we hem wel allemaal. Hij was intelligent, maar een beetje verlegen. Toen hij voor het eerst naar de basisschool ging was hei een beetje bang om de vragen van de meester te beantwoorden. Hij stak nooit zijn vinger op. Maar als iemand ander de vraag beantwoordde dacht hij altijd:”O, ik had gelijk.””. Maar dat hielp hemniet echt om dapperder te worden. Hij maakte niet zoveel vrienden als hij zou hebben moeten doen. En als er toetsen kwam leed hij aan faalangst. Dus terwijl zijn docenten dachten dat hij het misschien wel zou kunnen, liet hij dat niet zien.

Hier aangekomen zou men misschien kunnen denken Hoe is dat zo gekomen? Er kunnen heel veel oorzaken zijn. Erfelijkheid, een opgelopen trauma, gebrek aan stimulans van huis uit. Maar daar gaat het nu niet over.

Hij slaagde niet voor de middelbare school en toen hij op zoek was naar een baan, was hij zo gestrest tijdens het sollicitatiegesprek dat hij telkens weer werd afgewezen. Uiteindelijk vond hij een baantje in een supermarkt. Dat is oké natuurlijk, maar hij had het zoveel beter kunnen doen.

Zijn onzekerheid gaf hem zoveel stress dat hij zijn bekwaamheid niet kon laten zien. Misschien denkt hij nu wel dat hij gelukkig is. Hij heeft een leven met niet al te veel stress. Maar het is juist vanwege zijn stress dat hij een middelmatig leven leidt. En misschien zal hij zelfs op een gegeven moment zelfs dit werk niet meer kunnen dun om dat hij echt ver onder zijn mogelijkheden werkt. Ook dat kan namelijk stress opleveren..

Het is jammer dat hij niet de kans heft gekregen om aan zijn zelfvertrouwen te werken. Maar ik denk dat het nooit te laat is. De meesten van ons leiden min of meer aan onzekerheid en aan een gebrek aan zelfvertrouwen. Het is jammer dat we hierdoor niet op ons best kunnen presteren.

STRESS

EMOTIONELE GEZONDHEID

dinsdag 17 februari 2009

Let Op Stress. Niet Vergeten!

Ik heb al eerder gemeld dat stress echt de werking van de Law of Attraction tegenwerkt. Dus let op!
Stress sluipt erin. Wat doe je ertegen?

Op het ene moment ben je gelukkig met je leven. Alles verloopt gladjes. Je houdt van je werk of je studie. Thuis geniet je van je vrije tijd. Je gaat uit met vrienden of met je kinderen. En op vakantie leef je je helemaal uit om daarna weer vol enthousiasme aan je werk te beginnen.

Op het andere moment snap je niet hoe het zo heeft kunnen gebeuren. Je werk is vervelend of ronduit een ramp, maar je moet blijven werken, want waar komt je geld anders vandaan. Je relatie stelt net veel meer voor. Maar je wilt het je kinderen niet aandoen om uit elkaar te gaan. Financieel zou het beter moeten kunnen. Vroeger kon je met minder toe. Waar blijft al dat geld?

Al met al is de stress echt je leven ingeslopen. Je kunt je niet echt herinneren waar het dan fout is gegaan. Vroeger ging je leven goed, Je werk was je passie, Je relatie je grote liefde. Het grootste geluk waren je kinderen.

Hoe erg is je stress nu? Loop je al bijna tegen een burn-out aan? Of vind je dat het wel meevalt? Ben je gewoon zoals iedereen wel eens gestrest? Het is belangrijk om op te letten dat je stress niet langzaam maar zeker verder je leven in sluipt. Het is handig om even een test te doen om te kijken hoe het met je gaat. TEST HIER JE STRESS
Je weet nu hoe het staat met je stress. Nu moet je waarschijnlijk ook handelen om goed met je stress om te gaan of je stres helemaal op te lossen. Blijf opletten hoe het met je gaat En doe van tijd tot tijd wat eenvoudige ontspanningsoefeningen.

Een goede manier is om een paar kaartjes met tips of geheugensteuntjes te maken en uit te printen. Je stopt ze daarna in je broekzak of handtasje, zodat je ze af en toe tegenkomt Dat maakt het makkelijker om af en toe even op je stress te letten.

Op ieder kaartje zet je maar één zin of tip:

-Ontspan je spieren - het leven is mooi

-Adem 10 keer diep in en uit. Blaas de stress weg bij de uitademing

- Doe een sprintje van twee minuten op de plaats

Je kunt nog veel meer tips vinden en toevoegen op je kaartjes!

DE BESTE OPLOSSING VOOR STRESS

GRATIS E-BOEKJE OVER STRESS

maandag 16 februari 2009

Go with the Flow. Esther Hicks

Ik wil nog een keer de aandacht vestigen op het filmpje hiernaast (scroll naar beneden) van Esther Hicks over Go With the Flow. Als je het even niet meer weet en het lukt allemaal niet zo best. Ontspan en kijk naar het filmpje. Als je dubbelklikt op het schermpje krijg je volledig beeld. Ook de videorij helemaal beneden moeten over Abraham en Esther Hicks gaan.

Ik heb hieronder een bericht staan over lui zijn. Wil je wel lui zijn en wil je geen boek lezen: deze filmpjes zijn oké.

zondag 15 februari 2009

Stress en Zelfrespect

Waarom voel je je gestrest?
Het is bijna altijd omdat je denkt dat je dingen voor anderen moet doen. Stress over je werk, stress in je relatie, stress vanwege je kinderen. En wanneer je gestrest bent door je studie, dan is het misschien wel voor jezelf, maar ook om anderen niet teleur te stellen.

En dat is omdat we mensen zijn. We leven niet solitair. We gaan om met anderen En velen van ons vergeten om goed voor zichzelf te zorgen. Dat betekent dat we geen zelfrespect hebben.

Om je stress op te lossen is het beter om je zelfrespect te stimuleren. Zo snel als je kunt moet je de tijd nemen voor jezelf. En als je denkt dat je geen tijd hebt, dat is slecht nieuws. Want als je geen tijd hebt, zo je juist echt tijd voor jezelf moeten nemen. Want als je dat niet doet dan zul je op de harde manier moeten leren waar een gebrek aan zelfrespect toe kan leiden. Uiteindelijk zul je instorten. Neem dus alsjeblieft een beetje tijd voor jezelf.

Er zijn veel dingen die je kunt doen en ik heb je al veel advies gegeven. (Ezineartcles-stress management-Annelies Hilgers). Maar het allerbeste advies wat ik je kan geven is dit: neem een paar dagen voor jezelf en wees gewoon lui. Dat is alles. Misschien weet je niet eens meer wat het is: lui zijn, omdat je altijd te hard werkt.

Hoe doe je dat: lui zijn?

Blijf lang in je bed liggen. Neem een lekker warm bad. Doe niets. Is dat niet vervelend? Ja. Het is goed om je eens te vervelen. (in plaats van gestrest te zijn) Als niets doen te moeilijk voor je is en je wilt gewoon wat doen, neem dan een boek van tenminste 800 bladzijdes. Als je niet echt van lezen houdt: Harry Poter is ook goed.( of De Aardkinderen van Jean Auel).Televisie is niet zo’n goed idee,want je hersenen raken er juist overgestimuleerd van) Installeer jezelf op de bank en lees door totdat het boek uit is. Laat iemand anders voor je koken. Dat is nu echt lui zijn. Zeer goed voor je stress.

Wat heeft dat met je zelfrespect te maken? Nou het zit zo: Hier betekent zelfrespect jezelf totale rust geven, omdat je lichaam en geest het verdienen. Jij bent belangrijk En je kunt zelf besluiten om eens helemaal niks te doen.

Wil je meer lezen over het oplossen van stress en tegelijkertijd een gratis e-boekje erover krijgen Klik:
www.zondergekheid.nl/stress.htm

Zie HIER het oorspronkelijke Engelstalige artikel

Law of Attraction en Stress

We weten of geloven dat de Law of Attraction werkt. Sommige mensen gaat het goed af. Maar er zijn ook genoeg mensen die het maar niet wil lukken.

Er is een bepaalde gemoedstoestand nodig om de Law of Attraction te laten werken. Je hebt je wens geuit. Je hebt misschien een collage gemaakt. En nu mag het dan wel gebeuren. Maar wat er gebeurt is vaak dat mensen gestrest raken. Hun hoofd is en blijft vol met wensen en plannen. Maar op die manier kun je niet luisteren en zien op welke manier het universum je tegemoet komt. Als je constant met je eigen gedachten bezig bent is er geen ruimte meer over.

Op een van de films van Esther Hicks vertelt Jerry over een autotochtje. Hij vraagt waar Esther aan denkt. Ze zegt Niets. Hij zegt, maar dat kan niet. Je kunt toch niet aan niets denken. En zij zegt : Ik zie een auto en ik denk auto. Ik zie een boom en ik denk boom. Ik zie een koe en ik denk koe. Esther staat open voor contact met het universum.De Law of Attraction werkt heel vaak voor haar. Ze is zelfs een medium voor Abraham (zie de filmpjes hiernaast).

Als mensen last van stress hebben, is hun hoofd niet leeg, verre van dat. Zo kunnen ze niet gevoelig zijn voor tekens van het universum. Het is dus zaak om in de eerste plaats je stress op te lossen.

Een van de manieren om stress op te lossen is adviezen op te volgen die je bij mindfulness kunt vinden. Bij mindfulness leer je in het hier en nu te leven. Je doet maar één ding tegelijk en je bent met je volle aandacht bij dat ene. Je kunt op Internet surfen naar mindfulness en dan vind je heel bruikbare ideeën.

Ik heb zelf artikelen geschreven over hoe met stress om te gaan..Ook heb ik een klein e-boekje geschreven: Voel je gelukkig en vrij zonder stress., Hier staan onder andere adviezen in over in het hier en nu leven. Via onderstaande link kun je je inschrijven voor mijn nieuwsbrieven over stress en je krijgt direct het gratis e-boekje.

www.zondergekheid.nl/stress.htm