vrijdag 30 oktober 2009

Depressie, Angst, Machteloosheid

Misschien wil je wel The Secret en The Law of Attraction toepassen, maar vind je dat niet zo gemakkelijk omdat je juist zo 'n rot leven hebt. Op zich is een moeilijk leven een goed uitgangspunt. Misschien gaat het wel zó slecht met je dat het alleen maar beter kan worden.

Als je echter zó depressief bent, bang bent of je machteloos voelt, dat je maar moeilijk positieve emoties kunt voelen, dan is de vervulling van je wensen mogelijk ook niet zo dichtbij. Je weet toch dat je gelukkig voelen de clou is bij het verwezenlijken van je wensen?

Als je je verre van gelukkig voelt, maar in een behoorlijke dip zit, probeer dan stapje voor stapje je gevoelens te verbeteren.

Depressie,angst en machteloosheid zijn gevoelens waarin je vrijwel geen kracht hebt om je eigen leven op orde te brengen. Probeer eerst die gevoelens om te zetten in wraakzucht. Wraakzucht is beter dan depressie of angst omdat je met wraakzucht iets wilt doen: je wilt de ander iets aandoen. Het is beter mat het je uit je lethargie en machteloosheid kan halen.

Een stapje verder dan wraakzucht is boosheid. Boos zijn roept ook om actie, maar je hoeft het niet op een ander af te reageren, je kunt ook met de deuren gaan smijten. dat is dus al weer beter. Beter dan boosheid is frustratie. Bij frustratie kun je iets aan jezelf veranderen of iets aan de situatie veranderen, zodat je niet meer gefrustreerd hoeft te zijn.

Beter dan frustratie is hoop. als je je gevoelens van frustratie omgezet hebt in gevoelens van hoop, dan ben je helemaal op de goede weg. Je wensen zullen spoedig ingewilligd worden.

Ik heb dit gehoord van mijn vriendin Ingrid, trainer en gestalttherapeut.
www.iktrainingen.nl

1 opmerking:

Esther71 zei

Dank je wel! Precies wat ik nodig had om te lezen...