maandag 30 juni 2008

Beter aarden in 3 stappen

Ben je een aardig persoon? Zorg je voor anderen? Misschien ben je al jaren moeder, ook al werk je erbij. Misschien is het er ingeslopen dat je altijd maar zorgt.

Je bent gevoelig voor stemmingen en je weet het altijd meteen als er iets met de ander aan de hand is. Dat is natuurlijk een mooie eigenschap, maar het gevaar zit erin dat je jezelf wegcijfert. Je bent natuurlijk sterk en je kunt dat wel hebben. Maar als je jaar in jaar uit meer aan anderen denkt dan aan jezelf, dan kom je op den duur te kort. Anderen weten dat ze altijd op je kunnen bouwen. Omdat jij niet laat merken dat je ook behoeftes hebt, wordt het leven zwaarder voor je. Het kan zelfs zo erg worden dat je niet goed meer kunt voelen hoe het met je is.

Ik zal je iets verklappen. Vooral veel moeders blijken een gat in hun aura te hebben. Dat maakt dat ze heel gevoelig voor anderen zijn maar niet goed bij zichzelf blijven.

Let eens op of je zogenaamd secundair reageert. Dat betekent dat je pas achteraf merkt dat je iets niet goed had moeten vinden. Of dat je achteraf pas merkt dat je eigenlijk wél boos om iets bent, maar je hebt het niet meteen gezegd: je hebt de verontschuldigingen al aangenomen. Misschien dat je daarom zelfs geneigd bent om soms oude koeien uit de slot te halen.

Als je jezelf herkent in deze gevoelens of dit gedrag, dan is het de hoogste tijd om weer bij jezelf te komen, om jezelf eens op de eerste plaats te zetten. Dit kan heel moeilijk voor je zijn, omdat je dat helemaal niet gewend bent. Een goede manier om dit weer te leren is om oefeningen te doen om beter te aarden.

Aarden kan op veel verschillende manieren. Ik heb hier drie manieren voor je.
1. Ga wandelen en denk dat je een boom bent. Heel leuk om te doen.
2. Stel je voor dat je een cirkel om je heen hebt.
3. Doe een meditatie waarbij je zit en er een lijn van je kruin naar het binnenste van de aarde gaat.

Geen opmerkingen: