vrijdag 9 mei 2008

Positief zelfbeeld- suggesties


Eindelijk weer eens wat suggesties van Denis Waitly.
1. Wandel op het strand of in de bossen of het platteland. En herinner je de spelletjes van toen je een kind was. Poets je verbeelding op. Je verbeelding regelt je wereld.

2. Neem iedere dag de tijd om je 20 of 30 minuten te ontspannen. Beeld je je grootste dromen en verlangens in. Doe dit alsof je drie vooruitblikken van televisieprogramma's bekijkt. In de eerste stel je je een beroepsmatig succes voor, bijvoorbeeld een promotie, of een bonus betaling. In de tweede beeld je je een gelukkige familiebijeenkomst voor. En tenslotte verbeeld je je dat je bijvoorbeeld een sportwedstrijd gewonnen hebt. Leef je je helemaal in in de sensatie en gevoelens van die ogenblikken!

3. Lees iedere maand een biografie van iemand die je bewondert. En terwijl je het leest stel je je voor dat jij dezelfde dingen bereikt.

4. Ontspan je en visualiseer je eigen overwinningen. Zetzachte achtergrondmuziek aan en stel je onbewuste open voor creatieve beelden.

5. Als je tijd doorbrengt met jonge kinderen, vertel dan eens per week een verhaaltje voor het naar bed gaan. Gebruik je verbeelding om een ouderwets sprookje of een science fiction verhaal te vertellen.

Morgen meer.

1 opmerking:

financialproject zei

Beste ochtendroos,

Wat je ook kan opzoeken zijn struktureel beelden van Anastasia, de woudnymph uit het Russiese oerbos, die inmiddels al negen deeltjes op de bengelse boekenplankl heeft staan en eigen leefgemeenschappen oproept van mensen met hart voor een natuurlijk ingerichte samenleving met model van deze oerwoudlopers..
j