zondag 17 mei 2009

Bang Zijn of Dapper Zijn

Misschien ben je wel eens bang. Je probeert dan tegen jezelf te zeggen: ik ben niet bang. Je kunt beter zeggen: ik ben dapper of zelfs ik ben roekeloos Probeer maar eens. Voel je wat het verschil is?

Dit is voor wie met stress naar zijn werk gaat: Ga je ook met lood in je schoenen naar het werk?

Er is een mogelijkheid dat het over gaat. Zeg affirmaties en gebruik acupunctuurpunten voordat je naar je werk gaat. Je zult dan sneller over je angst heen komen. Speciaal als dit echt het werk is wat je wilt doen. Als je hier echt voor gekozen hebt, maar het is allemaal zo veel moeilijker dan je gedacht had. Dwars door de angst heen is dan de snelste weg.

Maar het kan ook zijn dat je tot de ontdekking gekomen bent dat dit werk niet is wat je wilt. Dan zijn er drie manieren om mee om te gaan.

1. De Bange manier
Ga door omdat je bang bent voor wat er gaat gebeuren als je stopt met je werk. Ga door tot je er helemaal ziek van wordt. Dan krijg je de tijd om er over na te denken of dit de juiste weg is of over hoe je het dan meot doen. (deze manier heb ik zelf ooit gedaan). Je kunt je zelfs dood werken, of minstens jaren te vroeg dood gaan uit verantwoordelijkheidsgevoel of hebzucht. Ook als je dood bent krijg je volgens mij de rust om te kijken hoe je het je volgende leven aan kunt pakken. Dus iedere keuze is eigenlijk goed. Het komt altijd goed.

2. De Veilige manier
Ga een tijdje door metje werk, hou het vol door genoeg ontspanning, affirmaties acupunctuur en dergelijke. Maar bezin je al op ander werk en maak nieuwe plannen. Voer je plannen wél uit!

3. De Dappere (of roekeloze) manier
Stop met dit werk. Nu. Neem vakantie. vertrouw erop dat alles goed komt. begin na de vakantie met iets voledig nieuws.

Geen opmerkingen: