zondag 17 augustus 2008

Alfatraining (3)



Door: Freia

Het werken met gebaren in yoga en meditatie is al eeuwenoud. In de Hindoetraditie spreekt men van mudra. Een mudra is meestal een ritueel of symbolisch gebaar van hand of vingers. Tegenwoordig wordt aangenomen dat het niet slechts om een symbolische handeling gaat. De uiteinden van de zenuwbanen in de toppen van de vingers corresponderen met een relatief groot gebied in de hersenen. Stimulering van de vingertoppen activeert de corresponderende hersengebieden.

De 3-vingertechniek lijkt op de Kubera-mudra Kubera is de god van (innerlijke en uiterlijke) rijkdom en staat in verband met verwezenlijking van wensen. "Met de aaneengesloten drie vingers zet je een zaak en of gedachte extra kracht bij. Hoe kan het ook anders wanneer de vinger van Mars (overtuigingskracht), Jupiter (grandeur, overschuimende vreugde) en Saturnus (gerichtheid op het wezenlijke en door nieuwe poorten gaan bij elkaar komen." (citaat uit : Mudra werkboek van Gertrud Hirschi).

In het westen wordt dit gebaar wel gemaakt door mensen als ze spreken over zaken of mensen waarbij veel geld betrokken is.

Duur van de training
De basistraining van Silva MindControl bestaat uit twee modules van elk 2 dagen. In de eerste module wordt o.a. met behulp van speciale muziek de ontspanning geleerd en het snel bereiken van het alfanivo. Tegelijkertijd worden de eerste instructies gegeven voor het leren visualiseren en vervolgens worden de eerste eenvoudige toepassingen geleerd.

Volgens Silva wordt de alfastaat opgewekt enkel als men de ogen naar boven richt en dit wordt dus direct vanaf het begin toegepast voor het opwekken van de meditatieve staat. Opmerkelijk is dat het naar boven richten van de ogen ook in de Autogene Taining een rol speelt, maar dan gebruikt als snelle techniek.

In de tweede module leert de cursist o.a. het opwekken van buitenzintuigelijke waarnemingen, helderziendheid en toepassingen voor genezing van anderen.
In principe is deze dynamische meditatie te leren in 48 uur. Wanneer je niet deelneemt aan de cursus dan voorziet het boek 'Alfatraining, ontwikkeling van psychische vermogens door inschakeling van alfahersengolven met de silva mind-control method.' in een enigszins aangepaste methode. Deze methode vraagt ongeveer 7 weken oefening. Aanvankelijk alleen 's-ochtends en later 2 of 3 x daags een minuut of 15. Wie al eerder ervaring heeft opgedaan met een andere vorm van meditatie heeft misschien wat minder tijd nodig.

Zie ook in dit blog: alfatraining (1) en (2)

Voor het gehele artikel met ook de onderwerpen autogene training en biofeedback zie
www.gelukskoekje.nl

Geen opmerkingen: