dinsdag 2 september 2008

Doelen bereiken: Focus en loslaten of gestaag doorgaan

Als je een doel wilt bereiken moet je allereerst focussen. Maar we weten ook dat je los moet laten. Als je te geconcentreerd raakt op je doel dan is stress het gevolg.

Een voorbeeld is het spannen van pijl en boog. Je kunt de pijl op het doel richten en de boog spannen en spannen, gericht blijven en de boog blijft spannen totdat hij knapt.

Hie schiet je met pijl en boog? Je richt de pijl, je spant de boog en je laat de pijl los.

Zo hebben we dat geleerd bij de toepassing van The Secret.

Je doel bereiken kan echter ook een langzaam, gestaag proces zijn. In één keer veel geld verdienen, dat kan soms, maar je onderneming opbouwen kost tijd en doelgerichte actie.

Doel gerichte actie is; je doel stellen en je erop richten. Dan aan de slag en je oog niet gespannen op het doel gericht houden zoals met pijl en boog, maar zoals een wandeltocht. Je weet waar je naartoe wilt en daar ga je ook naar toe. Soms heb je de keus tussen twee wegen voordat je weer op je hoofd pad terecht komt. Hier is het natuurlijk van belang dat je onthoudt waar je naar toe ging –Je gaat niet een weg ergens anders heen volgen. Uit eindelijk kom je vast en zeker bij je doel aan. Niks aan de hand!

1 opmerking:

laura zei

hallo liefya,

ik heb nog een vraagje over het los laten.ik begrijp het wel maar toch niet helemaal.
als je een verlangen heb en je denkt daaraan je ziet het voor je en je zegt affirmaties op. moet je dan daarna niet meer visualiseren maar wel het verlangen vast houden en affirmaties opzeggen en het verlangen houden dat het eraan komt?
het lijkt soms zo simpel maar ik vind het toch behoorlijk ingewikkeld.
groetjes laura