zaterdag 27 september 2008

Misschien lukt het wel niet

Je wilt verder in je leven komen en je maakt plannen. Maar het schijnt steeds weer niet te lukken. Je bent verder onverstoorbaar. Je stelt je plannen bij en begint opnieuw.

Maar toch: na een tijdje merkje: O, ik was dit of dat van plan, maar ik heb weer wat anders geprobeerd en eigenlijk ben ik niets vooruit gekomen.
Je bent bijvoorbeeld aan een studie begonnen. Maar na een tijdje denk je: dit is toch niks voor mij. En je stopt. Niks mis mee. Het is zaak om te doen wat bij je past, om te doen waar je passie ligt en je daar goed bij te voelen. Je begint weer en andere studie. Maar na een tijdje blijkt dit het ook niet te zijn. En ja, zo kom je niet veel verder.

Of stel: je wilt een eigen onderneming beginnen. Maar je hebt nu al zo vaak je plannen veranderd, dat er misschien wel nooit meer iets van komt

Of je wilt, zoals 1 miljoen andere Nederlanders, nu eindelijk wel eens je eigen boek schrijven en het komt er maar niet van.

Dan is het de hoogste tijd om je doelen te stellen. Er is een methode om je doelen SMART stellen.(zoek op internet) Dat helpt. Maar je moet ook leren om uiteindelijk eens voor dat ene doel te gaan. Je bent toch ook van plan om nou eindelijk eens iets af te maken?

Geen opmerkingen: