dinsdag 2 september 2008

Stress kan ook goed zijn

Stress verhogen?

Als iets belangrijk voor je is, zoals bijvoorbeeld een examen kun je door stress eigenlijk beter gefocust en geconcentreerd werken.Pr estaties kunnen verhoogd worden onder een flinke portie stress.

Voel je je lekker bij stress? Oké. Profiteer daar van, werk lekker hard. Maar hoe lekker werken ook is bij stress. het goed omgaan met stress en met steeds meer stress valt de meeste mensen niet mee. Je moet namelijk op tijd ontstressen. Juist opdat je nog lang door kunt gaan. Als je niet wilt dat de stress je de baas wordt: leer tijdig om goed te ademen. Of als je het druk hebt let dan op je adem. Als je merkt dat je sneller en ondiep gaat ademen. Stop en ga een paar minuutjes rustig in en uitademen voor je weer verder gaat. Leer op te letten hoe het met je gaat. als je op tijd merkt dat je te lang onder stress bent en er wat aan doet, kan dat een paar jaar ziekte kan schelen.

Op een gegeven moment zul je gaan merken dat je stress niet meer echt productief is. Je begint last van je stress te krijgen. Je kijkt uit naar het weekend en de vakantie (hoeveel procent van de Nederlanders zit in deze fase?) Dit is een alarmbel: het kan nog veel erger worden! Begin nú met dagelijkse meditatie of ga iedere dag echt buiten in de natuur wandelen. Woon je in de stad: mediteer. Weet dat veel succesvolle ondernemers juist door meditatie door kunnen gaan.

Maar ja, misschien ben je al veel te lang gestrest doorgegaan. Ben je af en toe ziek, zodat je een dag thuis moet blijven? Of ben je een lichte hersenschudding gevallen/ of heb je een ander ongelukje meegemaakt? Leer ervan en ga ontspannen! Binnenkort zul je gestrest zijn zonder dat er een reden toe is, Gestrest in een winkel voor de kassa, gestrest van het verkeer in de stad , angst om nog buiten te komen, je verstoppen in je bed. Niet meer tegen geluiden of teveel licht kunnen?

Ik denk dat je dat niet mee wilt maken: voel je je gestrest en ben je er niet blij mee? Stop nu en ga er een dagje uit of ga er een weekje uit. Leer te voelen hoe het met je is. Zorg ervoor dat je geniet. Genieten is de beste remedie tegen stress. Maar als je het te ver laat komen moet je weer leren te genieten ook. Dat was al die stress niet waard!

Last but not least: raak zeker niet gestrest en gefrustreerd door The Secret! Loslaten, genieten en je hier en nu gelukkig voelen zijn misschien wel de belangrijkste technieken!

Meer informatie over stress: www.zondergekheid.nl/stress.htm

Geen opmerkingen: