maandag 8 oktober 2007

Ga vooral door!

Wat ga je doen als het niet echt zo goed lukt met de Law of Attraction?
Je visualiseert je suf. Je zegt tegen elke mooie auto die je ziet: "Ik kan het me veroorloven." En je bent al een hele tijd constant met The Secret bezig en het wil maar niet lukken. Je merkt er helemaal niks van?

Ontspan je maar. Je kunt best een tijdje stoppen met visualiseren. Misschien ben je te krampachtig bezig of waarschijnlijk werkt je onbewuste tegen. Je gelooft absoluut in The Secret, maar je bent je niet bewust van dat onbewuste stemmetje in je dat het allemaal maar lariekoek vindt.

Ik kan je twee dingen vertellen:
1. Laat het maar even los: het visualiseren. Ontspan je, probeer een tijdje alleen nog maar gewoon gelukkig te zijn: besef hoe heerlijk het is dat je een dak boven je hoofd hebt. En als je geen dak boven je hoofd hebt: het is deze hele week nog mooi droog weer, warm voor oktober. Je hebt kleren aan je lijf. Je hebt te eten. Je leeft in een welvarende maatschappij. Sta 's morgens op en wees dankbaar voor dit alles. Want het is waar: we hebben het heel goed in Nederland.
2. Leer te voelen. Leer te ontdekken wat je onderbewuste zegt. Zit stil en voel wat er nu echt in je omgaat. Ik ben van mening dat de meesten van ons heel goed weten wat we denken en ook goed zijn om met onze wil dingen te manifesteren. Maar in het geval van The Secret moet je gevoel in overeenstemming zijn met je denken. Meditatie helpt. Meditatie kan gewoon iedere dag 10 minuten stil zitten, zonder te denken, betekenen. Als er telkens gedachten in je opkomen, begin weer opnieuw en ontspan je. Zo kun je dichter bij je onbewuste gevoel komen.

Dus laat even los, ontspan je en kom in contact met je onbewuste.

Geen opmerkingen: