vrijdag 10 april 2009

Veel manieren om je doel te bereiken

Er zijn vele manieren om je doel te bereiken. Iedere goeroe en iedere coach heeft zijn eigen programma. De manier van The Secret is de makkelijkste en sympathiekste. Voor iedereen haalbaar. Je stuurt je wens het universum in en dat was het.

Hoewel dit in principe heel gemakkelijk is, lukt dat niet iedereen even —hoewel—zie vorige artikel. Daarom hebben ook de coaches van The Secret programma’s om je te helpen je doelen te bereiken.

De manieren lopen van go with the flow tot aan helemaal tegen de stroom in gaan, wat duidelijk moeilijker is maar ook zelfs kan werken, Maar ja, ben je dan nog met The Secret bezig. Je kunt wel –go with the flow en tegelijkertijd de andere technieken, bijvoorbeeld via SMART je doelen bereiken.

- De meesten hebben nu wel een collage gemaakt denk ik. Dit is om het je gemakkelijker te maken je doelen te visualiseren. En als je collage op een plek in je huis hangt, ziet je onbewuste het telkens.

- Het tikken op acupunctuurpuntje is een hulpmiddel om eventueel blokkerende emoties los te laten, bijvoorbeeld als je onzeker bent of gefrustreerd of je je doel wel zult bereiken. (bij inschrijving krijg je de info over hoe dit te doen)

- Werken aan je zelfvertrouwen en je geloof dat het zal gebeuren kan door affirmaties. Maar ook door goede gewoonten aan te leren.

- En daar is dan de ouderwetse manier om aan je doelen te werken: volhouden en stug doorgaan-speciaal voor zakelijke doelen, gefocust blijven, plannen maken, tijdschema’s en wat dies meer zij.

In de cursus verder aandacht voor de verschillende gebieden van je doelen en wensen. Vervolgens over de verschillende theorieën en werkwijzen van de verschillende coaches. En natuurlijk iedere week een nieuwe opdracht!

Geen opmerkingen: