donderdag 16 augustus 2007

Bewust zijn van je zelf

Weer wat tips, geïnspireerd door Denis Waitly. (The Psychology of winning)

1. Laat je gezondheid jaarlijks controleren, via je huisarts of bijvoorbeeld in een alternatieve praktijk. Wacht niet op een plotselinge burn-out of andere ziekte maar doe aan preventie.

2. Wees nieuwsgierig. Lees boeken of uitreksels van de best verkochte boeken. Volg cursussen en seminars over gezonde geest en lichaam.

3. Stop met sleur. Stap uit die luie stoel. Kijk eens een maand geen TV. Neem een bad in plaats van een douche of andersom. Stap eens op de fiets of ga te voet als je altijd fietst.

4. Maak een lijst met aan de ene kant: ik ben goed in (10x): en aan de andere kant: verbetering nodig (10x). Neem de eerste drie verbeterdingen en plan activiteiten om er beter in te worden. Vergeet de rest. Wentel je in de dingen waar je goed in bent. Zwelg erin. Hierdoor kom je waar je maar wilt in je leven.

5. Kijk naar jezelf door andermans ogen. Stel je voor dat je je eigen vader of moeder bent. Stel je voor dat je met jezelf getrouwd bent. Stel je voor dat je je eigen kind bent. Stel je zelf voor als iemand die voor jou werkt.

Als je deze dingen uitprobeert en wat veranderingen aanbrengt, zul je merken dat je omgeving ook verandert. Zo kun je zien dat jij degene bent die je omstandigheden kunt veranderen. En dat is leuk om te merken.

Geen opmerkingen: