woensdag 1 augustus 2007

Verwacht positieve dingen van jezelf (Dennis Waitly)

Dennis Waitly is een van de mensen uit -The Secret-. Hij heeft een cursus met cd's samengesteld: The psychology of winning. Ik geef hier wat tips bij de eerste cd van de cursus.

1.Word gelukkig wakker. Word wakker met muziek. Lees een inspirerende tekst. Zing onder de douche. Luister onderweg naar je werk naar een motiverende cd.

Ik geef hier wat voorbeelden bij: Zet allereerst een cd'tje op waar je gelukkig van wordt. Zoek even naar de goede muziek van jezelf. Als je vroeg genoeg opgestaan bent kun je al beginnen met een motiverende cd, bijvoorbeeld van Roy Martina, of van Dennis Waitley zelf, als je niet bang bent van Engels of van erg Amerikaans.

Een lied om te zingen, van Roy Martina, om je cellen een opkikker te geven:

Every little cell in my body feels happy,
every little cell in my body is well,
it's so swell,
every little cell
in my body feels happy and is well.

Insprirende tekst: Lees een stukje uit The Secret

Of lees de nieuwste berichten op dit blog.

2. Zeg iedere ochtend positieve dingen tegen jezelf. zoals "dit wordt weer een fantastische dag", of : "Ik verwacht dat het een goed jaar wordt". Schaf eventueel een van mijn (Liefya) afirantaboekjes aan, met in ieder boekje 250 positieve affirmaties.

3. Vind iets goeds in al je persoonlijke relaties en ben je heel bewust van de goede dingen of lessen in elke situatie, zelfs in de vervelendste situaties.

Bijvoorbeeld: je vindt dat een collega laf is en niet durft uit te komen voor wat hij denkt. Dat is zijn zaak, maar weet dat je dat laffe gedrag kunt herkennen omdat je zelf ook iets lafs hebt. Ben er dankbaar voor dat je dat ontdekt heb. Nu kun je er wat aan doen!

4. Zie problemen als mogelijkheden om er iets van te leren. Bijvoorbeeld: je computer wil niet meer. Nu is de kans om meer over virusscanners en formatteren te leren. Wat een goede kans. Anders zou je daar nooit toe komen!

5. Leer om relaxed en vriendelijk te blijven, ongeacht de druk waaronder je je bevindt. Doe niet mee met zeuren in een groep. Als je kritiek op iemand hebt uit je kritiek dan op een manier waarmee de ander verder kan. Uit geen puur negatieve kritiek.

Morgen de volgende vijf tips van Dennis Waitly les 1

1 opmerking:

Admin__ zei

Ik word bijzonder vrolijk van al uw berichten. Vooral doorgaan zo!

Groetjes
Lucien