woensdag 8 augustus 2007

Recht op het doel af

Eens heb ik in een cursus met Nisandeh Neta een oefening gedaan om je aandacht op twee punten te houden. De meeste mensen lukt dat niet. Men kon de aandacht maar op één punt tegelijk houden. Sommigen raakten zelfs de kluts helemaal kwijt. Dus het is goed om maar één doel tegelijkertijd voor ogen te houden.

En dan: stel je een man voor met pijl en boog. Hij richt zijn pijl op het doel en spant de boog meer en meer. En hij blijft gespannen staan richten. Dan gebeurt er niets. Pas als hij de pijl loslaat schiet die recht op het doel af.

Zo ook met jouw doel: richt je op je doel, geef er al je aandacht aan, maar als je er alles aan gedaan hebt, laat dan los, ontspan je. Dan zul je pas pijlsnel je doel bereiken.

In de lessen van de The Secret wordt over meervoudige doelen gesproken. Denk er aan dat je eerste doel bereikt moet zijn, voor je aan het volgende begint. Bijvoorbeeld de verkoop van je product loopt nu goed. Dan kun je je op iets anders gaan richten, bijvoorbeeld het geven van cursussen of het schrijven van een boek. Er zijn honderden mogelijkheden. Dus richt je een tijd lang op maar één doel. Ga niet te snel van het ene doel naar het andere!

Geen opmerkingen: